Tema Tema

Plod suradnje dviju država

»Mi u Republici Hrvatskoj doista cijenimo i jako se ponosimo s vama što smo u ovako kratkom roku učinili ovako važnu stvar. Posebno smatram važnim što je ovo plod suradnje dviju država – Srbije i Hrvatske«, rekla je Krstičević
 
 
Na blagdan Svetog Josipa – zaštitnika hrvatskoga naroda, 19. ožujka, otvorene su i blagoslovljene nove poslovne prostorije Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, koje se nalaze u Subotici u ulici Laze Mamužića 22. Prostorije su kupljene zajedničkim sredstvima Grada Zagreba i Vlade Republike Hrvatske, dok je Pokrajinsko tajništvo za kulturu i javno informiranje osiguralo novac za adaptiranje i uređenje prostorija.
 
ZKVH je osnovan 2008. od strane tijela državne uprave i manjinske samouprave – Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine i Hrvatskoga nacionalnog vijeća u Republici Srbiji i sve do konca 2014. godine sjedište mu je bilo u unajmljenim prostorijama, a prema riječima ravnatelja Zavoda, Tomislava Žigmanova, šestu godinu postojanja okončao je na najbolji mogući način – dobivanjem vlastitih prostorija. 
 
 
 
Na službenom otvorenju novih poslovnih prostorija, nazočnima su se obratili i predsjednica Upravnog odbora Zavoda Ljubica Vuković Dulić, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća dr. sc. Slaven Bačić ispred suosnivača Zavoda, Daria Krstičević predstavnica Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske te potpredsjednik Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina i pokrajinski tajnik za kulturu i javno informiranje Slaviša Grujić. Otvorenju je nazočio i konzul Republike Hrvatske u Srbiji Dragan Đurić.
 
Jelena Dulić Bako
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika