Aktualno Aktualno

Društvo za primjer

Veleposlanik Republike Hrvatske Gordan Markotić službeno je posjetio Tavankut  29. travnja sa suradnicom opunomoćenom ministricom Valentinom Šarčević te posjetio HKPD Matija Gubec i Galeriju Prve kolonije naive u tehnici slame, zanimajući se za rad ove dvije institucije. Obišao je sjedište Društva s Galerijom kao i Etno salaš Balažević, objekte u vlasništvu Društva i tom prigodom je pohvalio članove zbog uspjeha postignutih u iznimno kratkom roku i s ograničenim projektnim sredstvima.
 
 
Zaključeno je da način funkcioniranja udruge može biti primjerom kako razvijati kulturnu baštinu i u drugim krajevima gdje postoje i funkcioniraju hrvatske udruge. »Posjet Veleposlanika Republike Hrvatske Gordana Markotića Tavankutu i našoj udruzi je od velike važnosti imajući u vidu da je Veleposlanstvo kroz projektna sredstva podržalo realizaciju nekoliko aktivnosti i investicija u našoj udruzi. Iako Veleposlanik nije prvi puta u Tavankutu, bila je ovo prigoda da ga detaljno upoznamo sa svim dosada ostvarenim ciljevima i aktivnostima koje smo vlastitim snagama i volonterskim pristupom uspjeli napraviti. Veleposlaniku smo predočili naše planove razvoja u investicijskom i programskom smislu«, rekao je tim povodom predsjednik HKPD Matija Gubec Ladislav Suknović.
Prethodno tog dana je veleposlanik posjetio i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata gdje je razgovarao s ravnateljom Tomislavom Žigmanovom o radu Zavoda i suradnji s diplomatsko-konzularnim predstavništvima i Republikom Hrvatskom.
 
I. D.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika