Sport i zabava Sport i zabava

Susret protiv Goffina je veliko iskustvo

Devetoga lipnja 2006. godine u Hrvatskoj riječi broj 173 na istim ovim sportskim stranicama pod naslovom Najveći talent velike tenisačke obitelji objavljen je prvi veliki razgovor s talentiranim mladim tenisačem Filipom Krajinovićem iz Sombora. Veliki potencijal koji je pokazivao osigurao mu je novinarsku pažnju, iako mu je bilo tek 14 godina. I nismo pogriješili. Danas 23 godišnji rođeni Somborac, nalazi se među 100 najboljih tenisača svijeta (prvi u povijesti tenisa na prostorima Bačke), član je Davis Cup reprezentacije Srbije i velika igračka budućnost je pred njim. Nakon nastupa u Roland Garrosu, nekoliko dana odmora proveo je u rodnom gradu, gdje smo i napravili ovaj kraći razgovor.
Nažalost, Belgijac Goffin je bio nesavladiva prepreka u prvom kolu Roland Garrosa, iako ste imali šansu, osobito u trećem setu i vodstvu od 4:0.
 
 
Kako ocjenjujete svoj nastup na drugom Grand Slam turniru sezone?
Imao sam veliko vodstvo u tom trećem setu, pri rezultatu 1:1 u setovima, ali sam popustio u igri i Goffin je iskoristio malu krizu u mojoj igri i preokrenuo rezultat u svoju korist. U pitanju je ipak kvalitetan tenisač, koji je prošle godine mnogo napredovao u igri i osvojio nekoliko ATP turnira. Žao mi je zbog propuštene prilike, ali ovo je veliko iskustvo za mene i zasigurno ću izvući pouke iz ovoga meča. Sezona se nastavlja i bit će još mnogo prilika za dobre rezultate Slijedi nastup na Challengeru u  češkom Prostejovu.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika