Sport i zabava Sport i zabava

Gruccione pobjednik Subotičke milje

Po lijepom i sunčanom vremenu, u nedjelju 21. lipnja, na subotičkom hipodromu okupili su se najbolji kasači u državi i pred velikim brojem ljubitelja konjičkog sporta pokazali kako je  tradicionalna utrka Subotička milja zasigurno jedna od najznačajnijih kasačkih događaja u natjecateljskoj sezoni. 
 
POBJEDNICI MILJE
 
Prvih pet točaka glavnog programa bile su svojevrsne promocije kasača na koje treba računati u budućnosti, ali je tek novoustanovljena utrka pod nazivom Memorijal Ambrozije Sivić podigla atmosferu u brojnoj publici. Pobjednik utrke koja nosi naziv nekadašnjeg poznatog subotičkog sportskog djelatnika bilo je grlo Pitta Jet (vozač V. Pribić) s vremenom od 1:16,6 min/km. U već tradicionalnoj utrci na milju (1609 m), koja je u natjecateljskom programu još od 1982. godine po ideji pjevača i nekadašnjeg glasovitog vozača sulki Zvonka Bogdana, nastupilo je sedam kasača.
 
Najbolju formu i taktiku demonstrirao je dvojac Gruccione i vozač Saša Grujić koji su u finišu uspjeli dobiti duel s drugoplasiranim grlom Nasa Vita (vozač  B. Kečenović). Drugi puta u karijeri pobijedili su u ovoj prestižnoj utrci, dokazali svoju kvalitetu i opravdali status favorita.
Utrka je bila brza od starta, a ključno je bilo to što sam imao živaca sačekati kraj, a Gruccione je imala dovoljno snage za odličan finiš. 
»Ovo je drugi put da osvajamo Subotičku milju, a recept je jednostavan, ovo je pravo grlo, dobro trenira, dobro jede i voli subotičku stazu«, rekao je nakon utrke  Saša Grujić, vozač pobjedničkog grla i sada već dvostruki prvak.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika