Aktualno Aktualno

Raspisani izbori u DSHV-u

Vijeće DSHV-a je na svojoj VI. redovitoj sjednici održanoj 26. lipnja 2015. godine u glavnom uredu DSHV-a u Subotici donijelo odluku o raspisivanju izbora na svim razinama unutar DSHV-a. Vijeće se na ovaj potez odlučilo nakon najave eventualnih raspisivanja izbora na lokalnoj razini i razini AP Vojvodine koncem 2015. godine i prvoga tromjesečja 2016. godine koji su od iznimne važnosti za DSHV. U takvim okolnostima svakako ne bi bilo odgovarajuće u istom terminu upustiti se i u  izbore unutar stranke, te je zbog toga donijeta Odluka da se izbori u DSHV-u raspišu tri mjeseca ranije od uobičajenog termina, priopćila je press služba DSHV-a.
Izbori unutar 30 mjesnih organizacija DSHV-a diljem Vojvodine moraju se završiti do 1. listopada tekuće godine, a velika Izborna skupština DSHV zakazana je za 30. listopada 2015. godine u Subotici.
 
 
Vijećnici su tijekom sjednice upoznati s pripremnim radnjama oko organiziranja svečane proslave obilježavanja 25. obljetnice od osnutka DSHV-a te  primili k znanju da je usljed neprirodno zategnutih odnosa na razini diplomacija Hrvatske i Srbije sasvim izvjesno da od dolaska hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Suboticu na obljetnicu DSHV neće biti ništa. Svečana proslava 25. obljetnice od osnutka DSHV održati će se 10. srpnja 2015. godine svečanom svetom misom zahvalnicom u subotičkom Franjevačkom samostanu s početkom u 17 sati. Svečana akademija u Velikoj vjećnici subotičke Gradske kuće započet će u 18,30 sati, a domjenak u DSHV-u održati će se u 19,30 sati.
Kako se navodi u priopćenju, vijećnici su prihvatili Izvješće o aktivnostima subotičke podružnice DSHV-a vezano za aktivnosti  oko izbora za nove članove skupštine mjesnih zajednica Grada Subotice. Kako stvari stoje DSHV će se vjerojatno s punim listama kandidata pojaviti u 16 mjesnih zajednica s radnim nazivom liste: Hrvatska lista- Demokratski savez Hrvata u Vojvodini.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika