Sport i zabava Sport i zabava

Jako sam lijepo primljen

Po okončanju srednjoškolske naobrazbe u rodnoj Subotici, mladi tenisač Spartaka Davor Vujković s reketom se zaputio prema SAD-u i školovanje nastavio na Missouri Valley College u istoimenoj američkoj saveznoj državi. Dio školskih ferija proveo je u Londonu, gdje je radio skupa sa svojim ocem, a ostatak slobodnih ljetnih dana na sjeveru Bačke. Kada se vrati na koledž, slijedi mu posljednja, četvrta godina studija menagementa i marketinga, te novi teniski ogledi u diviziji NAIA u kojoj nastupa za prvu momčad svoga fakulteta.
»Na Missouri Valley College sam otišao 2011. godine i moram priznati kako mi je u početku bilo dosta teško. Sve mi je bilo posve novo, čak mi je i let za Ameriku bio prvi let zrakoplovom u dotadašnjem životu. Jednostavno nisam imao nikakvog iskustva u svezi života u drugoj sredini. Ali, bio sam izuzetno dobro primljen i polako sam se počeo snalaziti i navikavati na novo okruženje. Puno mi je pomogao trener, pa je sve iz dana u dan počelo dolaziti na svoje mjesto«, iskren je Davor na početku razgovora o njegovoj američkoj studentskoj priči.
 
 
VIKING
 
Pomalo neobično ali tenis momčad njegovog koledža ima naziv Vikings, pa je Davor već tri godine američki teniski viking. Na naš upit kakvi su mu natjecateljski rezultati viking Vujković odgovara:
»Moj koledž se natječe u teniskoj NAIA diviziji i ligaške susrete sam igrao u desetak saveznih američkih država poput Illionoisa, South Caroline, Iowe, Oklahome, Floride i drugih. Sustav je jako dobro osmišljen u kombinaciji akademskih i sportskih obveza. Primjerice kondicijski trening je rano izjutra, potom slijede predavanja, pa nakon ručka slijedi teniski trening i ostale aktivnosti. U našoj momčadi nastupaju još i studenti iz Kanade, Bahama, Španjolske, Albanije i St. Vincenta.«
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika