Sport i zabava Sport i zabava

ONK Mala Bosna 2015

Na osnivačkoj skupštini održanoj 10. kolovoza u Maloj Bosni je reosnovan, točnije rečeno osnovan novi nogometni klub ONK Mala Bosna 2015. Za predsjednika kluba je izabran Dražen Skenderović, dok će dužnost potpredsjednika i tehnika obavljati Miroslav Brajkov. Nakon nekoliko godina stanke, u Maloj Bosni će se ponovno organizirano igrati nogomet, a kakvi su klupski planovi za budućnost pojasnili su nam prva dva čovjeka reosnovanog nogometnog kluba.
»Trenutačno smo u procesu registracije kluba i nadamo se da ćemo od sljedeće jeseni započeti s igranjem u Gradskoj nogometnoj ligi, te istom natjecanju za pionirski uzrast. Sama ideja za ponovno osnivanje i pokretanje nogometnog kluba u Maloj Bosni je naišla na odobravanje, a već smo počeli okupljati igrački pogon u obje starosne konkurencije, pojasnio nam je predsjednik kluba ONK Mala Bosna 2015, Dražen Skenderović.
 
 
PRVI KORACI
 
Svaki nogometni klub, ukoliko želi kontinuirano djelovati u svojoj sportskoj misiji, mora zadovoljiti brojne organizacijske zahtjeve, a najvažnije je, prije svega, osigurati određena nužna financijska sredstva za nesmetanu egzistenciju.
»Mora se napraviti određena stabilna finacijska konstrukcija kako bi klub moga zaživeti, jer ne može se sve raditi isključivo na sportskom  entuzijazmu. Iako mnogo toga počiva upravo na njemu. Nas je petero među osnivačima kluba i svi imamo jednaka prava i zadaću da pokrenemo ponovno organizirano baljenje nogometom u Maloj Bosni. Nemojmo zaboraviti kako je od 1958. godine do danas u našem mjestu pet put pokrenut nogometni klub i isto toliko puta bio ugašen. Iskreno se nadamo kako će ovoga puta sve zaživjeti na mnogo duže staze«.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika