Sport i zabava Sport i zabava

Veliko iskustvo među vratnicama

Vratar nogometne reprezentacije Hrvata iz Srbije Srđan Miković u novu 2016. godinu ulazi s planovima o nastavku igračke karijere i željom da još nekoliko godina pokaže svoje umijeće među vratnicama. U kraćem razgovoru za naš tjednik osvrnuli smo se na njegovu dosadašnju igračku karijeru i planove za nogometnu budućnost.
»Trenutačno sam bez kluba, jer je došlo do određenih problema kod već dogovorenog angažmana koji mi je zbog smanjenja klupskog proračuna propao u posljednjim danima prijelaznog roka u Mađarskoj. Svuda su već bile formirane momčadi, i za tih nekoliko dana nisam uspio pronaći novu sredinu, a ovdje u Srbiji sam imao nekih ponuda koje nisam želio prihvatiti zbog vrlo loših uvjeta. U proteklom razdoblju sam aktivno trenirao i samostalno se pripremao kako bih bio što spremniji za proljetni dio sezone i prelazak u neki novi klub«, kaže Srđan Miković.
 
 
Vratarski put
 
Kako sam kaže oduvijek je želio biti vratar, počevši od samih početaka u NK Sever i NK Pionir, a potom  je prošao pionirsku školu NK Spartaka.
»Na poziv Mirka Careka, koji je mnogo učinio za moju vratarsku karijeru, još kao omladinac sam prešao u redove NK Palić i sa sedamnaest godina debitirao za prvu momčad koja se natjecala u tadašnjoj Vojvođanskoj ligi. Nakon Palića sam prešao u Hajduk iz Dušanova, gdje sam proveo šest sezona, potom u dva navrata sam igrao za NK Bačku, igrao i za Radnički iz Bajmoka, a posljednjih par sezona sam proveo u Mađarskoj, igrajući za Tompu i Sándorfalvu.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika