Sport i zabava Sport i zabava

Nenad Krajinović, karatist iz Plavne

Nenad Krajinović pohađa VI. razred osnovne škole Ivo Lola Ribar u Plavni. Od jakog vrlodobraša
na putu je da postane odličan učenik, jer sport kojim se bavi podrazumijeva, prije svega, redoviti rad, disciplinu i svakodnevni tjelesni i duhovni napredak. Ova velika i lijepa škola s neobično malim brojem učenika poznata je po vrlo dobro organiziranim izvannastavnim aktivnostima, tako da daroviti učenici mogu iskoristiti svoje talente u raznim oblastima, od glazbe, jezika, recitiranja, glume do sporta. Nenad je izabrao karate, iako ga zanimaju i druge grane sporta. Od nastavnih predmeta najviše voli informatiku i računarstvo, ali ne zanemaruje ni ostale predmete, a izvršava u potpunosti i sve školske obveze.
 
 
»Smiješi« se plavi pojas
 
»Karate treniram od svoje šeste godine i to mi čini veliko zadovoljstvo. U školu nam dolazi trener, a mi smo ujedno članovi karate kluba Slavija iz Bača. Posebno me raduje što često sudjelujemo na natjecanjima u raznim mjestima, gdje dobivam nove prijatelje, upoznajem mnoge gradove i stičem nova iskustva. Najvažnije mi je napredovati u mom sportu, u kome treba redovito trenirati i ustrajno vježbati, a konkurencija je dosta velika. Do sada sam položio za zeleni pojas, a 22. prosinca ove godine borit ću se za plavi. Nedavno sam, kao član KK Slavija, na natjecanju Zrenjaninski pobjednik u Zrenjaninu, osvojio treće mjesto.To je bilo prvi puta da sam nastupao u borbama. Do sada sam radio samo kate. Moji roditelji mi do sada nisu dopuštali da idem u borbe, ali sada su popustili. Jedva sam dočekao da krenem u borbe!«, kaže Nenad.
O Nenadovoj velikoj ljubavi prema karateu i postignutim uspjesima u ovome sportu svjedoče brojne diplome i medalje koje krase njegovu sobu, kao i dnevnu sobu te predvorje lijepe kuće u kojoj živi s roditeljima i starijom sestrom. Osim karatea, Nenad, osim učenja, ima još neke hobije kojima ispunjava slobodno vrijeme.
 
Z. Pelajić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika