Sport i zabava Sport i zabava

Nastupi na državnom prvenstvu su nešto posebno

Klizačka karijere mlade klizačice subotičkog Spartaka Leone Rogić, sada s prebivalištem u Beogradu, iz godine u godinu konstantno napreduje, a niska vrijednih i zapaženih rezultata sve je bogatija. Naslov državne prvakinje u kategoriji mlađih juniorki velika je nagrada za dugogodišnji uloženi trud i značajan podstrijek za daljnje, još bolje rezultate.
»Biti prvak države sigurno svakom godi. Iako po pitanju karijere ima mnogo značajnijih natjecanja, no nastupi na državnom prvenstvu su nešto posebno«, skromno je Leona započela razgovor.
 
 
DRŽAVNO PRVENSTVO
 
Naslovi osvojeni na državnim prvenstvima, za svakog sportaša i sportašicu, ostaju zauvijek sačuvani u najljepšem sjećanju. Kako se Leona i njezin obiteljski stručni stožer priprema za ove važne nastupe?
»Drugačiji je psihički pristup natjecanju na državnom prvenstvu. Par tjedana prije kao da sam u nekom drugačijem prostoru i vremenu. Sva moja pažnja je usmjerena samo na ta dva dana nastupa. U tim trenucima kao da za mene ništa drugo ne postoji. Naravno, pored mene su moji najbliži i njihova ogromna podrška. Tata je šalje iz Subotice na način koji samo on zna, a mama je tu pored mene i nastoji ništa ne prepustiti trenutku. Sve mora biti isplanirano u minut. Kao da me osluškuje i svakog trenutka zna kako pomoći. I mama je tada u posebnoj psihičkoj pripremi. Od brata redovno dobivam pozitivnu dozu agresivnosti pred nastup, a često i pred treninge.«
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika