Sport i zabava Sport i zabava

Vjerovao sam da možemo napraviti potrebnu razliku

Zahvaljujući odličnim igrama Spartak Vojputa u prošloj prvenstvenoj sezoni i izborenom sudjelovanju u Regionalnoj SEHA ligi, Subotičani imaju priliku vidjeti uživo neke od najboljih europskih rukometnih momčadi. Najbolja hrvatska momčad i stalni sudionik Lige prvaka PPD Zagreb gostovao je u sklopu 18. kola u gradskoj Dvorani sportova i izborio rutiniranu pobjedu
od šest pogodaka razlike. Iako je igrao samo u drugom poluvremenu, kapetan Zlatko Horvat je zabio isto toliko pogodaka i bio jedan od najefikasnijih u pobjedničkoj momčadi. Nakon susreta zamolili smo ga za kraći razgovor i iz prve ruke dobili dojmove brončanog lijevog krila hrvatske reprezentacije s posljednjeg Europskog prvenstva u Poljskoj.
»Vrlo smo sretni osvojenom broncom, s obzirom na to što nam se sve događalo počevši od priprema pa sve do cijeloga prvenstva u Poljskoj. Imali smo strahovito puno ozlijeđenih igrača, na koncu smo sve to nekako krpali, ali smo ipak uspjeli osvojiti medalju i pokazati kvalitetu ove reprezentativne momčadi«, komentirao je Zlatko Horvat.
 
 
Nezaboravna Poljka
 
Prije odlaska na EP u Poljsku prognoze o mogućem uspjehu ove nove i brojnim ozljedama prošarane selekcije Hrvatske nisu bile baš najsjajnije. Ali »kauboji« su na najbolji način sve to demantirali postignutim rezultatom.
»Istina, bilo je svakakvih utakmica na tom prvenstvu. U pojedinim smo igrali odlično, a u nekima su naši protivnici igrali na višoj razini od nas i onda bismo mi slabije odigrali, što je rezultiralo porazima. Ali sveukupno možemo biti zadovoljni, jer smo odigrali dosta dobrih susreta. Posebice, onaj nezaboravni susret protiv Poljske, koji smo odigrali izvan svih očekivanja i potpuno zasluženo izborili prolazak u polufinale«.
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika