Sport i zabava Sport i zabava

Aktivni sportaši

Sportska sekcija HKUDa Vladimir Nazor u Somboru vrlo je aktivna. Ukoliko se ne igra neki od šahovskih turnira, onda se okupljaju stolnotenisači, a ako nema ni stolnoteniskih turnira, onda su na nekom od veslačkih natjecanja Nazorovi veslači. Jednom godišnje okupe se zajedno na sportskoj večeri, koja je prigoda ne samo za druženje već i proglašenje najboljih sudionika šahovskog turnira Memorijal Profesor Franjo Matarić, obzirom da se sportski susret organizira na kraju ovog turnira. 
 
 
 Ivkić očekivano pobjednik
 
Jedan od favorita kada je šahovski turnir počeo prije mjesec dana bio je Josip Ivkić, koji je na kraju ostvario ubedljivu pobjedu s maksimalnim brojem bodova, a tom uspjehu pridodao i pobjedu u simultanki s FIDE majstorom Josipom Dekićem. Ivkić je inače član Nazorove sportske sekcije tek nekoliko mjeeseci, a prvi dolazak u Hrvatski dom bio mu je šahovski Božićni turnir na kome je također pobijedio. Ne krije radost zbog još jednog trijumfa, a na naš upit je li bilo teško doći do titule i maksimalnog broja bodova kaže da nije bilo ni lako, ali ni teško. Pobjede na Nazorovim turnirima Josipu otvaraju mu nova šahovska vrata, jer ima poziva iz Somborskog šahovskog kluba, ali i iz Berega.
»Ove godine organizirali smo jubilarni 25. po redu Memorijla Profesor Franja Matarić. Bilo je 27 sudionika, a po prvi puta među šahistima su bile i dvije dame – Simana Matković koja je zauzela treće mjesto i Jasmina Milovijević, koja izborila osmu poziciju. Turnir se organizira u čast našeg nekadašnjeg aktivnog člana koji je između ostalog radio i na popularizaciji šaha u našem društvu«, kaže pročelnik sportske sekcije Pavle Matarić. Sportska sekcija dodijelila je zahvalnice redovitim sudionicima ovog memorijala, a to su Šima Raič, Zoran Čota, Andrija Ćetković i Marton Koloman.
 
Zlata Vasiljević
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika