Sport i zabava Sport i zabava

Državno srebro u igri parova

Prije tri godine pisali smo o tada još stolnotenisačkom početniku Luki Videcu, danas učeniku šestog razreda OŠ Ivan Milutinović, koji je došao u subotički STK Spartak trenirati sport koji toliko voli. Pod  stručnim nadzorom trenera Mirka Gavrlovića uloženi trud i marljivi trening počeli su donositi i prve rezultate. Državno prvenstvo za mlađe kadete, održano nedavno u Bečeju, donijelo je vrijedan uspjeh. Luka je u igri parova s klupskim drugom Aleksandrom Čokićem osvojio drugo mjesto i naslov viceprvaka države. Uz to, u momčadskoj konkurenciji njegova ekipa je osvojila naslov prvaka, dok je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio peto mjesto.
»Jako sam zadovoljan nastupom na državnom prvenstvu. Momčadski smo prvaci, a drugo mjesto u igri parova je za mene zbilja veliki uspjeh. Ponosan sam i zadovoljan svime postignutim, a vjerujem kako će još bolji rezultati uskoro biti i u pojedinačnoj konkurenciji«, rekao je na početku razgovora Luka.
 
 
TRENINZI
Kada se odlučio za aktivno treniranje stolnog tenisa, Luka je dobro znao kako se do dobrih rezultata može stići samo kontinuiranim radom i gotovo svakodnevnim treninzima. Za proteklih nekoliko godina rijetko je propustio koji trening.
»Treniram jedanput dnevno, a vrijeme treninga ovisi kako idem u školu. U ovom kvartalu je to poslijepodne, pa sam svako jutro u našoj stolnoteniskoj dvorani. Najviše volim trenirati s Aleksandrom Čokićem, koji je i moj dubl partner. Na treninge dolazim redovito, jer je ovo sport u kojemu se mora jako mnogo raditi na usavršavanju svakog udarca i tehnici igre. Naš trener Mirko Gavrilović je tu da nam pomogne i nauči nas tajnama stolnog tenisa, a mi se trudimo upiti što više znanja i poslije to iskoristiti u našoj igri. Nekad je malo teže uskladiti školske i sportske obveze, ali se trudim biti uspješan na obje strane.« 
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika