Sport i zabava Sport i zabava

Prevladala borbenost ekipe oženjenih

 I ove godine, 103. put za redom, na nogometnom terenu Jedinstvo u Rumi u subotu, 23. travnja, odigrana je tradicionalna nogometna utakmica oženjenih i neoženjenih članova HPD Matija Gubec iz Rume. Za razliku od prethodne godine ovoga puta brojnija je bila ekipa oženjenih, tako da je da li zbog velike želje za pobjedom, brojnosti ili stečenom dugogodišnjem iskustvu, rezultat utakmice na kraju bio 7:6 za ekipu oženjenih. No, kažu, rezultat im ni ovoga puta nije  bio u prvom planu. Bitno je bilo okupljanje, druženje, njegovanje sportskog duha, održavanje lijepe tradicije, iako članovi hrvatske udruge ne spore da zdravog rivalstva ipak ima, a na račun ekipe ovoga puta neoženjenih. Već po ustaljenoj praksi, tijekom trećeg poluvremena, zbijale su se šale na njihov račun.
 
 
 
U spomen na počasnog predsjednika
 
Prije početka utakmice minutom  šutnje odana je počast nedavno preminulom počasnom predsjedniku hrvatske udruge u Rumi Zlatku Kolariću koji je više od pola stoljeća bio dio nogometne ekipe i dao svoj veliki doprinos u radu sportskog odjela u okviru rada udruge. Ovogodišnja utakmica posvećena je njemu koji je prošle godine sudjelovao na istoj, na svom poslednjem 52. derbiju: 
 »Zlatko je bio vrlo dobar organizator, volio je ovakva druženja. Trudit ćemo se nastaviti tradiciju dugu preko 100 godina održavanja ovakvih sportskih susreta koji su od iznimnog značaja za nas Brežane. Važno nam je druženje i da privučemo mlade i koliko god mi tvrdili da nije važan rezultat, na trećem poluvremenu kada sjednemo i prepričavamo utakmicu, uvijek dođe do zbijanja šala na račun onih koji su izgubili što nekima baš i ne bude pravo. To je potvrda da rivalstva između oženjenih i neoženjenih ipak postoji i da strast za pobjedom i povrh svega, ipak ne jenjava«, kaže voditelj sportskog odjela Pavle Mišak.
 
S. Darabašić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika