Sport i zabava Sport i zabava

Držim pet hrvatskih rekorda

Gradski atletski stadion u Srijemskoj Mitrovici, poznatiji kao Park prinčeva, bio je 30. travnja mjesto okupljanja višeod 150 atletičara iz Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Međunarodni Atletski miting Srijemska Mitrovica 2016 za juniore i juniorke, kao i starije pionire i pionirke, održava se u ovom srijemskom gradu treći put za redom. Među mnogobrojnim uspješim mladim atletičarima izdvojila se jedna mlada atletičarka iz AK Moslavina iz Kutine, koja je za samo osam godina, koliko se aktivno bavi atletikom, osvojila brojna državna i međunarodna priznanja i u dosadašjoj karijeri postavila nove rekorde. Njeno ime je Elena Pazman.
 
 
Prva medalja
Elena Pazman proše godine proglašena je najuspješijom sportašicom Sisačko-moslavačke županije, na svečanosti proglašenja najuspješnijih sportašažupanije u organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ. Istoga dana AK Moslavina proglašena je za najuspješniju žensku ekipu, a Ivan Desić najbolji trener SMŽ. Elena o tome kako je počela kaže: 
»Kada sam kao vrlo mala s tatom trčala po šumi, shvatila sam da dosta dugo mogu trčati i da u tomu mogu biti uspješna. Tada me je trčanje prvi puta privuklo. A i djed mi je trener. Treniram od drugog razreda osnovne škole. U početku mi je bilo zaista teško, iako je to bilo trčanje na manje staze ali mi je veliku potporu pružila obitelj i prijatelji«. 
Od tada  nagrade i priznanja su se samo nizale, a prvu medalju Elena je osvojila u Daruvaru: 
»To je bila utrka na hipodromu gdje sam osvojila četvrto mjesto i sjećam se da mi je bilo jako te što s obzirom na to da mi je to bila prva utrka. Danas držim pet hrvatskih rekorda, tri za kadetkinje i dva za mlađe juniorke. Najmlađa sam reprezentativka Hrvatske i mogu se pohvaliti da sam prošle godine sudjelovala na europskim olimpijskim igrama«.
 
S. Darabašić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika