Sport i zabava Sport i zabava

Debi protiv Tatrana ću zauvijek pamtiti

Protekla sezona ostat će upisana zlatnim slovima u povijest subotičkog rukometa, jer je Spartak Vojput prvi puta sudjelovao u natjecanju Regionalne SEHA lige koja okuplja najbolje momčadi iz Hrvatske, Makedonije, Mađarske, Slovačke, Bjelorusije i Srbije. Iako po godinama junior, koji pretežito nastupa za drugu momčad koja se natječe u nižem rangu državnog natjecanja, Željko Peić
Tukuljac (1998.) debitirao je na velikoj sceni u susretu protiv bjeloruskog prvaka Tatran Prešova. Njegova rukometna karijera je tek na početku, ali talentirani lijevi bek već sada skreće pozornost svojim angažiranim pristupom u igri i jedan je od najzapaženijih mladih igrača u momčadi Spartak Vojput II.
»Moj prvi sport je, poput mnogim mojim vršnjacima, bio nogomet, ali u desetoj godini sam se preko rukometne sekcije u osnovnoj školi zainteresirao za ovaj sport, probao i svidjelo mi se. Od tada je već prošlo punih osam godina i rukomet je postao dio moje svakodnevice. Potom sam došao u Spartak i počeo trenirati isprva pod stručnim nadzorom trenera Prolića, a danas mi je trener Zeljković«, počinje svoju rukometnu priču Željko.
 
 
LIJEVI BEK
 
Opće je poznato kako su bekovske pozicije u suvremenom rukometu izuzetno važne, jer se s njih probija protivnička obrana. Mladi Peić Tukuljac igra na poziciji lijevog beka i u drugoj momčadi svog kluba je zadužen za postizanje golova.
»Bek prije svega mora imati dobro kretanje i pregled igre, ali i prezican šut kojim ugrožava protivničkog vratara. Na svakom treningu i utakmici nastojim što više biti u igri, dobro surađivati sa svim suigračima i koristiti svaku priliku koja mi se ukaže za postizanje zgoditka. No, imam još puno toga za učiti i unapređivati svoju igru« .
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika