Sport i zabava Sport i zabava

Noa Krznarić, tenisačica

Mlada tenisačica iz Zagreba superiorno je nadvisila sve protivnice
Razgovor vodio: Dražen Prćić
 
Proteklog tjedna je na terenima TK Spartak u Subotici održan međunarodni teniski ETA turnir za dječake i djevojčice do 14 godina. Zagrepčanka Noa Krznarić superiorno je trijumfirala u svojoj konkurenciji, prepustivši svojim protivnicama svega 9 gemova u 5 odigranih susreta. Nešto teži posao imala je u finalnom duelu protiv Maltežanke Curmi, ali je s rutiniranih 6:1, 6:2, za nešto više od sat igre stigla do naslova pobjednice. Kada smo razgovarali na početku turnirskog tjedna, Noa je bila sigurna u svoju kvalitetu: »Očekujem pobjedu na ovom turniru!« A nakon osvojenog naslova kratko je prokomentirala: »Zadovoljna sam igrom i osvojenim turnirom, konkurencija nije bila prejaka, a novi bodovi donijet će mi poboljšanje plasmana na ETA ranking ljestvici« .
POČETAK TENISKE PRIČE
Veliki talent hrvatskog ženskog tenisa Noa Krznarić pozornost na sebe je skrenula prošle godine zapaženim nastupima na prijestižnim pionirskim natjecanjima na Floridi. Osvajanje Edie Herr turnira i finale Orange Bowla u kategoriji igračica do 12 godina, uz naslove državne prvakinje u matičnoj i  konkurencijama do 14 i 16 godina, neumitno pokazuju kako je u pitanju izvanserijski igrački potencijal. A kako je sve to počelo...
»Tenis sam počela igrati sa šest i pol godina kada sam bila na moru i vidjela teniske terene i ljude kako igraju na njima. Svidjelo mi se i poželjela sam probati. Upisala sam se na tenis i počela raditi s trenerom Dinkom Pištelekom, s kojim i danas aktivnom treniram«, pojašnjava nam Noa.
Nije dugo trebalo čekati na prve ozbiljnije rezultate, jer je koju godinu kasnije Noa postala državnom prvakinjom Hrvatske u dobi za igračice do 10 godina« .
ETA TURNIRI
Prije dolaska u Suboticu naša sugovornica je igrala na sličnom ETA natjecanju u Zagrebu (turnir 2. jakosne kategorije do 14 godina) i također osvojila naslov.
»U biti, jako malo igram u Hrvatskoj, izuzev državnog prvenstva i međunarodnih turnira kakav je bio ovaj u Zagrebu. Do ovog turnira sam bila na 59. mjestu ETA ranking ljestvice, a s novim bodovima iz Subotice znatno ću popraviti plasman« .
Kontinuirano igranje na turnirima diljem Europe i svijeta Nou već sada čini pravom malom profesionalkom, a kako uspije uskladiti školske obveze:
»Učim tijekom turnira, a kada sam doma idem u školu odgovarati. Idem u šesti razred i škola ima puno razumijevanja za moju tenisku karijeru« .
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika