Sport i zabava Sport i zabava

Svestrana sportašica

U pratećim sadržinama svih sportskih zbivanja na parketu sportske hale OŠ Ivan Goran Kovačić u Sonti  s velikim uspjehom nastupa gipka osmogodišnjakinja Dora Matić. S pravom se može konstatirati da je postala nesporna ljubimica gledatelja, bez obzira kojem sportu bili skloni.  
 
Ljubav prema natjecanju
 
Od prije dvije i pol godine Dora je članica Fitnes kluba Kleopatra iz Apatina. U ovom klubu, pod paskom nekadašnje vrlo uspješne natjecateljice, danas renomirane trenerice Nataše Kubik u posljednjih godinu dana trenira akrobatiku. Vrlo darovita, ali i sklona upornom radu, s maksimalno izraženim voljnim momentom i željom za najvišim dometima, Dora se, zahvaljujući visokom plasmanu na internacionalnom Kupu Srbije, nedavno održanom u  Beogradu i na internacionalnom turniru u Bačkoj Topoli, kvalificirala na Svjetsko prvenstvo u svojoj dobnoj skupini, koje će biti održano koncem mjeseca u Novom Sadu.   
 
 
 
»Akrobatika u sebi objedinjuje ples i osnove gimnastike. Svako od nas natjecatelja ima svoju koreografiju, u kojoj su elementi gimnastike, često vrlo ekstremni, uklopljeni u plesne korake. Na natjecanjima se ocjenjuje svaki od ovih elemenata. Ovisno o sposobnosti natjecatelja, poslije koreografije slijedi nagrada u vidu ocjene. Akrobatika je vrlo zahtjevan sport, za dobre ocjene potrebna je velika gipkost tijela, ali i puno rada u pripremama. Meni ništa nije teško, jer ovaj sport obožavam. A oduvijek se volim i natjecati, bilo da su u pitanju sportovi, učenje, ili igra.«, uz očaravajući osmijeh priča Dora. 
Po riječima Kubikove, Dora je predana radu, a ne plaši se ni izvedbi najtežih elemenata. Tako je u Beogradu jedina od svih natjecateljica uspješno izvela zvijezdu bez uporabe ruku. 
 
Opširnije u tiskanom izdanju
 
Ivan Andrašić
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika