Sport i zabava Sport i zabava

Plivanje – omiljeni sport

Da je plivački sport postao jedan od omiljenih sportova djece najmlađeg uzrasta pokazalo se na Međunarodnom plivačkom mitingu Piccolo koji je održan u subotu, 11. lipnja, na srijemskomitrovačkom bazenu gdje je na natjecanju sudjelovalo 457 natjecatelja iz četiri zemlje: Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Rumunjske. Ovo natjecanje se u organizaciji Plivačkog kluba iz Srijemske Mitrovice uspješno organizira već osam godina, a ovogodišnje je pokazalo da su djeca najmlađeg uzrasta sve više zainteresirana za ovaj sport, kako u Srbiji tako i u ostalim zemljama u regiji.
 
Afirmacija plivanja
Plivački klub iz Srijemske Mitrovice okuplja veliki broj mladih ljudi. U njegovim redovima su pioniri, polaznici škole plivanja, pioniri kadeti-omladinci, kao i brojni ljubitelji plivačkog sporta. Svi oni čine zajedničke napore da afirmiraju plivački sport, aktiviraju i uključe što više mladih u jedan od najljepših i po mladog čovjeka najkorisnijeg sporta: 
»Plivački sport je u velikom razvoju ovoga trenutka i mi već sada imamo i prvake države i veoma smo uspješni u onome što radimo«, navodi predsjednik Plivačkog kluba iz Srijemske Mitrovice Aleksandar Gavrilović dodajući: »Ovakve vrste natjecanja su od izuzetnog značaja, s obzirom na to da su to djeci uzrasta od 6 godina pa do apsolutnih plivača prva natjecanja i prvi postignuti rezultati ali i prva druženja s drugom djecom iz susjednih zemalja. Ovdje su sve naši prijatelji s kojima se mi družimo već godinama, s kojima imamo izuzetno dobru suradnju, što ovogodišnji broj sudionika i dokazuje. Mi smo plivači i mi se ne bavimo politikom, družimo se sa svima. Djeca idu jedni kod drugih. Moja djeca imaju prijatelje i u Tuzli i u Vinkovcima i zaista uživamo u onome što radimo«, dodaje Gavrilović.
 
S. Darabašić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika