Sport i zabava Sport i zabava

Plan je opstati u Sjevernobačkoj ligi

Nakon pet odigranih prvenstvenih kola u proljetnom dijelu natjecanja Sjevernobačke šahovske lige, šahisti HAŠK Zrinjski nalaze se na sedmom mjestu sa 6 osvojenih bodova. Na početku razgovora upitali smo predsjednika HAŠK Zrinjski Marinka Mikovića koliko je zadovoljan prvim dijelom sezone i ostvarenim rezultatima: 
»Prvi dio prvenstva je po mom mišljenju uglavnom zadovoljavajući. Smatram da je moglo biti i bolje, jer smo igrom slučaja doma izgubili bodove od Elektrovojvodine i bod u gostima u Bezdanu. Da nije bilo tih neočekivanih gubitaka bodova, onda bismo imali učinak od 80 posto i našli bismo se među prva tri na tablici, kako smo i planirali pred početak natjecanja u Sjevernobačkoj ligi« .
 
 
JAČA KONKURENCIJA
 
Odličnim partijama u natjecanju Međuopćinske lige, šahisti Zrinjskog su izborili plasman u viši rang natjecanja i znatno jaču igračku konkurenciju. 
»Ipak je to sport koji traži punu koncentraciju i znanje, a moji igrači su pružili sve od sebe i čestitam im na svemu pruženom. Moram imati velikog razumijevanja prema njima jer oni ne mogu  živjeti od šaha i nemaju mogućnosti posvetiti mu se u cijelosti. Igrajući u Međuopćinskoj ligi posljednje dvije godine nismo znali maltene za poraz što se i odrazilo našim ulaskom u Sjevernobačku šahovsku ligu. Razlike između međuopćinske i regionalne lige je velika, imajući u vidu da se u regionalnoj ligi igra odličan šah, mnogo jači po snazi i intenzitetu. Ulaskom u viši rang malo smo ušli opušteno misleći da nema razlike u jačini, ali posle prvog poraza odmah smo shvatili da nije tako. Planovi u tekućoj godini natjecanja su skromni iz razloga što smo novajlije u ligi i smatram da moramo ovu godinu proći da otkrijemo snagu i jačinu ostalih klubova. Plan je da se zadržimo u ovoj ligi i nadam se da ćemo uspjeti u tome« .
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika