Aktualno Aktualno

Najava buduće suradnje

Potpredsjednica Vlade Srbije prof. dr. Zorana Mihajlović i predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarali su 8. kolovoza, o budućoj suradnji u području građevinarstva i infrastrukture i dogovorili formiranje zajedničkog tijela koje će pratiti realiziranje najvažnijih projekata u Pokrajini.
Zorana Mihajlović je novinarima poslije sastanka rekla da u prethodne dvije godine nije postojala dobra koordinacija između republičkih i pokrajinskih institucija i da je zbog toga kasnila realizacija velikog broja projekata u Vojvodini. »Dogovorili smo se da formiramo zajedničko tijelo koje će kooordinirati i pratiti aktivnosti na realizaciji svih infrastrukturnih projekata u Vojvodini. Zajedno ćemo mnogo brže rješavati sve probleme u izgradnji Žeželjevog mosta, a Ministarstvo će pružiti svu potrebnu pomoć pokrajinskim tijelima u cilju efikasnijeg izdavanja građevinskih dozvola, jer smo na primjer, do prije 10 dana u Vojvodini nismo imali nijednu izdanu upotrebnu dozvolu u 2016. godini«, rekla je Mihajlović.
 
 
Predsjednik Pokrajinske vlade zahvalio je potpredsjednici Mihajlović na današnjem sastanku i konkretnim prijedlozima za unapređenje suradnje u resoru građevinarstva, prometa i infrastrukture. »Poruka današnjeg sastanka je da ćemo raditi zajedno, kako na tekućim, tako i na pripremi novih projekata i da ćemo biti potpuno spremni za nove investicije«, rekao je Mirović. Kao posebno važne teme za Vojvodinu, predsjednik Pokrajinske vlade je izdvojio pitanje rehabilitacije državnih cesta u Vojvodini, efikasnu realizaciju započetih infrastrukturnih projekata, kao i ubrzane pripreme za izgradnju nove zgrade Radio-televizije Vojvodine.
Na sastanku je bilo riječi i o održavanju željezničke strukture u Vojvodini, kao i aktivnostima na projektiranju i izgradnji brze prometnice Novi Sad – Ruma, gdje je dogovoreno da će se Ministarstvo i Pokrajinska vlada zajednički založiti kod Ministarstva financija da se osiguraju sredstva za eksproprijaciju i uporedo razgovara o modelima financiranja. Također, dvije institucije će zajedno raditi i na pripremi projektne dokumentacije za buduće projekte, uključujući projekte rehabilitacije cesta u Vojvodini.
Sastanku su sudjelovali i pokrajinski tajnik za energetiku, građevinarstvo i promet Nenad Grbić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika