Sport i zabava Sport i zabava

Uspješan na obje fronte

Nebojša Skenderović iz Tavankuta, poznat pod nadimkom Neno, rođen je 1991. godine i jedan je od ključnih aktera u tavankutskom nogometnom klubu. Nogometom se aktivno počeo baviti u desetoj godini života, a njegova sportska karijera traje već petnaest godina. Tijekom svih tih godina Nebojša nikada nije mijenjao matični klub. 
»Jesenski dio nove sezone započeo je početkom kolovoza nakon priprema koje su trajale od početka   srpnja. U prva četiri kola zabilježili smo polovičan uspjeh, imamo dvije pobjede i dva poraza, ali očekujem kako ćemo već u sljedećim prvenstvenim kolima poboljšati naš bodovni učinak«, kaže nam na početku razgovora Nebojša Neno Skenderović i dodaje:
»Prošlu sezonu smo završili na osmom mjestu, ali smatram da smo sada počeli bolje nego prethodne sezone. Dobili smo i novog trenera Dalibora Cetinu koji nas je dobro spremio za novu sezonu.«
 
 
 
SPORT I OBRAZOVANJE
 
 
Nebojša je osnovnu školu završio u Tavankutu , a srednju tehnički školu, smjer elektro-tehničar računara u Subotici. Zbog ljubavi prema nogometu i sportu općenito nije nastavio studij elektrotehnike, nego je promijenio smjer svoje akademske naobrazbe. 
»Danas sam apsolvent na fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Novome Sadu, do čijeg mi je završetka ostao još samo jedan ispit«, otkriva nam Nebojša.
Drugi značajni segment u njegovom sportsko-nogometnom djelovanju koji ga izdvaja jeste trenerski ispit koji je položio 2014. godine, tako da je već dvije godine licencirani trener i u Tavankutu trenira  kadetsku skupinu djece, kojih ima dvadesetak. 
»Nastup kadetske ekipe koju treniram u NK Tavankut je teško mjeriti jer igramo u Gradskoj ligi gdje je u prošloj sezoni bilo samo četiri momčadi, dok se u Područnoj ligi ne možemo natjecati, jer je u skupini veliki generacijski raspon djece. NK Tavankut danas ima ekipe pionira, kadeta te prvi tim, dok omladinska selekcija nedostaje zbog manje djece u maloj sredini«, pojašnjava nam naš sugovornik. 
 
I.D.
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika