Sport i zabava Sport i zabava

Dobra selekcija donosi željenu kvalitetu

Nekadašnji nogometaš domaćih prvoligaša »Spartaka«, »Vojvodine« i »Partizana« te inozemnih momčadi »ZTE« (Mađarska), »AEK« (Cipar) te »Grbalja« i »Rudara« (Crna Gora), Ivica Francišković nakon završetka profesionalne igračke karijere odlučio je ostati aktivan u svom matičnom sportu. Trenersku karijeru započeo je u radu s najmlađim selekcijama, trenutačno je trener generacije rođene 2002. godine koja se natječe u Nogometnoj ligi Vojvodine, a prije par mjeseci je postavljen za rukovodioca omladinskog pogona u NK »Spartak Ždrepčeva krv«.  
»Funkciju koordinatora omladinske škole sam preuzeo 1. srpnja ove godine, a cijeli lipanj sam proveo u planiranju potrebitih aktivnosti vezanih uz ovu veoma odgovornu poslovnu obvezu. Prvo što sam uradio je bilo postavljanje trenera za rad s mlađim kategorijama, a sredinom istoga mjeseca su započele pripreme za novu nogometnu sezonu. Prve ozbiljnije rezultate očekujem tek na koncu polusezone, a za sada sam umjereni optimist što se tiče kvalitete i selekcije, odnosno korekcije selekcije koja je izvršena u minulom razdoblju«, rekao nam je na početku razgovora Francišković.
 
 
OMLADINSKA ŠKOLA
 
Jedini subotički nogometni prvoligaš, NK »Spartak Ždrepčeva krv« veliku pažnju posvećuje radu s mladim selekcijama iz kojih bi se u perspektivi trebali regrutirati budući prvotimci. Gdje se sve natječu mladi nogometaši koji treniraju pod okriljem Omladinske škole?
»Imamo selekcije u omladinskoj i kadetskoj ligi Srbije, u kadetskoj (dvije selekcije) i pionirskoj ligi Vojvodine te dvije selekcije petlića u Područnoj ligi i najmađi uzrast koji se natječe u Gradskoj ligi Subotice. Praktično smo pokriveni na svim razinama natjecanja u svim starosnim generacijama, a veliku pažnju posvećujemo i početnicima na kojima tek trebamo graditi nogometnu budućnost.«
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika