Sport i zabava Sport i zabava

Velika je čast biti dio prve ekipe

Iako je tek učenica osmog razreda i ima 14 godina, Karmela Vukov je igračica prve ekipe ŽKK Spartak iz Subotice. Svjesna kako njeno vrijeme tek dolazi, vrijedno trenira i na pričuvnoj klupi čeka priliku za prve seniorske prvoligaške minute. Njezin talent za igru pod obručima nije ostao neprimijećen od strane subotičkih košarkaških stručnjaka.
»Košarkom se bavim već tri godine, a prve igračke korake napravila sam u ekipi Subotica '96. Prije godinu dana sam prešla u mladi tim ŽKK »Spartak« gdje sam trenirala pod stručnim nadzorom Rade Vidović, igračice prve ekipe i u tom razdoblju sam mnogo unaprijedila svoju igru. Potom je uslijedio poziv da se, kao dvanaesta igračica, priključim prvoj seniorskoj ekipi, pa sam trenutačno na popisu igračica obje klupske ekipe«, upoznaje nas Karmela sa svojom košarkaškom pričom koja ju je za samo tri godine dovela do prvoligaških susreta.
 
 
PRAVI IZBOR
 
Na naše pitanje zbog čega se odlučila baš za košarku, košarkašica Spartaka samo se nasmijala.
»Prije košarke sam probala mnogo toga različitoga, primjerice balet i odbojku, ali ništa od toga mi nije išlo. Počela sam trenirati košarku i odmah mi je dobro išlo pod obručima. Ovaj sport mi je brzo prirastao srcu.« 
A njen igrački talent je još brže primjećen i Karmela je ušla u izbor igračica koje konkuriraju za nastup u prvoligaškoj konkurenciji ženske košarke u Srbiji.
»Istina, još uvijek nisam upisala ni minutu na prvoligaškim terenima, ali za mene je kao najmlađu velika čast što sam dio seniorske ekipe i s ponosom sjedim na klupi za pričuve. Uvijek kada me pozovu na trening prve ekipe trudim se maksimalno raditi prema uputama trenera, a vjerujem kako ću, kada mi se ukaže prilika, opravdati ukazano povjerenje.«
 
Dražen Prćić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika