Sport i zabava Sport i zabava

Najperspektivnija mlada sutkinja Nogometnog saveza općine Apatin

Stručna organizacija nogometnih sudaca nogometnog saveza općine Apatin održala je na samom završetku 2016. tradicionalni godišnji susret članova, Sudačku večer. U nazočnosti skoro svih članova organizacije i gostiju iz Sombora, Bačke Palanke, Kule i Odžaka, sumirani su rezultati rada u prethodnoj godini. Proglašeni su najbolji pojedinci, primljeni novi članovi i uručene diplome i zahvalnice zaslužnim nogometnim radnicima. Za najperspektivnijeg suca proglašena je mlada sutkinja Viktoria Nikolić iz Sonte, a od proljetnog dijela prvenstva ova visprena djevojka sudit će utakmice Područne lige Sombor. 
 
 
 
U nogometu od malih nogu
 
 
Od malih nogu Nikolić čvrsto korača stazom uspona na nogometnim travnjacima. Nije ju, poput ostalih djevojčica, privlačilo igranje s barbikama, već je vječito s dječacima iz kraja pikala nogometnu loptu. Polaskom u 1. razred OŠ Ivan Goran Kovačić upisala se i u Nogometni klub Dinamo. Ljubav prema ovom muškom sportu prepoznao je i dodatno joj učvrstio trener Goran Matić. 
 
»Osim mene, nogomet je treniralo još nekoliko djevojčica, no, vremenom su odustajale. Ja sam ostala uporna, a roditelji, majka Jasmina i otac Darko, u početku ne baš oduševljeni mojim često izudaranim potkoljenicama i masnicama, kad su vidjeli da je nogomet jedino ono što me osim škole zanima, podržali su me. Podržavaju me i dalje i vrlo su ponosni na sve moje uspjehe«, kaže Nikolić. 
 
Ivan Andrašić
 
Opširnije u tiskanom izdanju
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika