Sport i zabava Sport i zabava

Pero Skenderović, predsjednik KK Spartak 024

 
Kuglački klub Spartak 024 je u novu sezonu Prve lige skupina Vojvodina ušao samo s jednim ciljem, da zauzme prvu poziciju i osigura prelazak u najviši rang natjecanja, Super ligu. Sve je išlo po planu, a onda je došlo do kiksa nekoliko igrača i poraza na gostovanju Vojvodini na Spensu u Novom Sadu. Uslijedio je još jedan kiks i neodlučen ishod, pa se klub s prve pozicije preselio na drugu i sada zaostaje bod ispred Vojvodine. Kakvi su daljnji planovi perspektivnog subotičkog kuglačkog kolektiva upitali smo predsjednika kluba Peru Skenderovića.
 
»Po svemu sudeći odlučujući susret za prvo mjesto igrat ćemo protiv Vojvodine na našem domaćem terenu u Bačkoj Topoli, koji moramo pobijediti i time bi opet izbili na poziciju broj jedan. Vjerujem kako naši kuglači imaju kvalitetu za pobjedu i prvo mjesto, a zasigurno su izvukli pouku iz poraza u prvom dijelu sezone«, uvjeren je Pero Skenderović.
 
RAD U OTEŽAN UVJETIMA
 
Subotica više nema adekvatnu natjecateljsku kuglačku stazu pa je Kuglački klub Spartak 024 primoran svoje treninge i natjecateljske ligaške susrete igrati na kuglani u Bačkoj Topoli.
»Nažalost, u nedostatku adekvatnog prostora za igru u prvoligaškom natjecateljskom rangu primorani smo putovati u Bačku Topolu na treninge i susrete u kojima smo domaćini, pa smo praktično uvijek gosti jer u Subotici nemamo svoje staze. Ali, već smo se navikli na sve to«, sleže ramenima Pero i nastavlja: »Ove godine, unatoč skromnim financijskim potencijalima kojima klub raspolaže, imamo izuzetno dobru i jaku momčad, s dva državna reprezentativca u mlađim starosnim kategorijama već na početku ligaškog natjecanja smo proglašeni glavnim favoritima za osvajanje prvog mjesta. Naš najbolji igrač Alen Kujundžić već godinama bilježi odlične rezultate u svim mlađim natjecateljskim kategorijama i već je na samom pragu ulaska u seniorsku reprezentaciju Srbije. Stjecajem okolnosti i lošijim partijama nekolicine igrača minimalno smo poraženi (samo 19 čunjeva) u Novom Sadu protiv izravnog konkurenta za plasman u Superligu, ali za par kola Vojvodina nam dolazi u goste i očekujem kako ćemo se s tom pobjedom vratiti na čelnu poziciju Prve lige.«    
 
MOMČAD
 
Kuglači su kao sportaši prije svega veliki entuzijasti i uvijek su za svoj sport spremni žrtvovati pored slobodnog vremena i značajan dio osobnih financijskih sredstava.
»Pored Alena, kao našeg najjačeg natjecatelja u momčadi su i njegov otac Robert Kujundžić, Kristijan Keri, Dalibor Popov, Miodrag Kevreša i Dragan Gajin, te mladi kuglač Slaven Skenderović koji obnaša i ulogu trenera momčadi. Član momčadi je i junior Nemanja Musolin iz Apatina, koji je ove godine u u paru s Alenom Kujundžićem osvojio naslov prvaka Srbije u disciplini tandem. Svi oni su veliki zaljubljenici u kuglanje i zbilja se maksimalno posvećuju ovom sportu, često puta zbog putovanja, treniranja i igranja susreta žrtvujući veliki dio svog slobodnog vremena. Kuglanje nije profitabilan i atraktivan sport poput mnogih drugih, većih sportova i svi koji se njime aktivno bave dobro znaju koliko je, prije svega entuzijazma i ljubavi, potrebno da bi se aktivno bavili njime. Financijska sredstva kojima raspolažemo zahvaljujući Gradu Subotici dovoljna su za organiziranje sezone, jer bez ovog vida pomoći ne bi mogli funkcionirati kao ozbiljna natjecateljska momčad, ali za mnogo drugih stvari se često puta moramo sami snalaziti. Ipak, bez obzira na sve mi ćemo se i dalje maksimalno truditi, prije svega izboriti plasman u Superligu, a potom i dalje razvijati kuglački sport u Subotici. Jer ovaj grad ima veliku tradiciju u ovom sportu, a na nama je da je našim dobrim rezultatima nastavljamo i unaprjeđujemo«, kazao nam nje na koncu razgovora predsjednik KK Spartak 024 Pero Skenderović.
 
Dražen Prćić
 
 
 
ANTRFILE 1
 
Alen Kujundžić, kuglač
 
Ove sezone sam odigrao mnogo državnih i međunarodnih turnira i na svakom sam se vratio sa sjajnim rezultatima. Predstoje mi još brojna državna prvenstva od kojih očekujem mnogo. U planu je još i seniorska reprezentacija i odlazak na Svjetsko prvenstvo, ali to je sve nakon natjecanja u Prvoj ligi Srbije, koja je sada isključivo u prvom planu.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika