Tema Tema

Hrvatsko nacionalno vijeće: Usvojen rebalans proračuna

Rebalansom proračuna predviđena sredstva za aktivnosti oko općeg popisa pučanstva

 

 

Dvanaesta redovita sjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća održana je u ponedjeljak, 11. srpnja, u sjedištu HNV-a u Subotici. Na sjednici, kojoj je nazočilo 22 od ukupno 29 vijećnika, našlo se dvadesetak točaka dnevnog reda.

Jedna od najvažnijih točaka bila je rebalans financijskoga plana HNV-a za 2011. godinu, koji je usvojen jednoglasno i bez ozbiljnije rasprave. Obrazlažući prijedlog odluke, predsjednik Izvršnog odbora HNV-a Darko Sarić Lukendić naveo je kako je s prihodovne strane glavni povod rebalansa izmjena rješenja s pokrajinske i republičke razine, a s rashodovne strane lociranje sredstava za opći popis pučanstva.

»Glavni razlog donošenja ovog rebalansa je rješenje o raspodjeli sredstava iz Republike Srbije kojim smo ove godine dobili više sredstava nego prošle godine, za 2.796.495 dinara. S druge strane, od AP Vojvodine dobili smo 345.000 dinara manje. Znači da imamo proračunski priljev oko 2,4 milijuna dinara više nego lani. Također, imamo iz prošle godine i dio neutrošenih sredstava, što čini osnovu za izmjenu financijskog plana. Dvije najkrupnije pozicije predviđene izmjenom plana su: 1.350.000 dinara za slučaj gubitka spora s bivšim predsjednikom IO HNV-a Lazom Vojnićem Hajdukom, a druga pozicija, po meni mnogo značajnija, odnosi se na aktivnosti vezane za opći popis pučanstva i iznosi 853.761 dinar«, rekao je Darko Sarić Lukendić.

Davor Bašić Palković

Opširnije u tiskanom izdanju

 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika