Aktualno Aktualno

Ladislav Suknović novi ravnatelj NIU »Hrvatska riječ«

Na sjednici Upravnog odbora Novinsko izdavačke ustanove Hrvatska riječ održanoj jučer, 4. studenoga, za novog ravnatelja NIU Hrvatska riječ jednoglasno je izabran Ladislav Suknović.

Ladislav Suknović je rođen 1976. u Subotici. Diplomirao je 2003. na Pravnom fakultetu u Novom Sadu kada se i zaposlio u Osnovnom sudu u Subotici. Od 2005. postavljen je za sudskog tumača za hrvatski jezik, a od 2008. ima diplomu medijatora, po završenoj obuci koju je sprovodio pokrajinski Ombudsman. Obnašao je dužnost tajnika u prvom sazivu Hrvatskog nacionalnog vijeća, a od 2018. obnašao je dužnost dopredsjednika Hrvatskog nacionalnog vijeća. Od 2007. predsjednik je HKPD-a Matija Gubec iz Tavankuta. Dobitnik je priznanja Dr. Josip Andrić za doprinos hrvatskoj kulturi 2016. godine, koju dodjeljuje Hrvatsko nacionalno vijeće. Učesnik je brojnih seminara, simpozija i foruma na temu zaštita manjinskih i ljudskih prava. Oženjen je otac jednog djeteta.

Dosadašnji ravnatelj NIU Hrvatska riječ Ivan Ušumović na tu dužnost izabran je u studenome 2016. godine. 

H. R.

Najava događaja

28.09.2024 - Tavankutski festival voća

XIV. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina bit će održan u subotu, 28. rujna, na Etnosalašu Balažević, s početkom u 10 sati.

Manifestacija je posvećena predstavljanju privrednih potencijala i proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata. Ovom manifestacijom organizatori žele afirmirati privredni i stvaralački potencijal Tavankuta.

29.09.2024 - Festival bunjevački pisama u Subotici

Festival bunjevački pisama, 24. po redu, bit će održan u nedjelju, 29. rujna, u Subotici, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić. Vokalne soliste pratit će Festivalski tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama, koja je i organizator te glazbene manifestacije. Početak je u 19 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika