Aktualno Aktualno

Tomislav Žigmanov imenovan za ravnatelja ZKVH-a

Pokrajinska vlada je na sjednici održanoj 1. prosinca donijela Rješenje kojim se Tomislav Žigmanov, profesor filozofije, imenuje za ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata (u daljem tekstu Zavod) na razdoblje od četiri godine.

S obzirom na to da je ovim Rješenjem okončan proces izbora ravnatelja, a radi informiranja javnosti, ZKVH objavio je kratku genezu izbornog procesa, koju prenosimo u cijelosti:

Upravni odbor Zavoda je na svojoj V. sjednici, održanoj 22. rujna 2021. godine, a nakon dobivanja suglasnosti od strane osnivača, donio Odluku o raspisivanju Javnog natječaja za izbor ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Javni natječaj je objavljen 24. rujna u tjedniku Hrvatska riječ, dnevnom listu Danas, na web stranici Nacionalne službe za zapošljavanje i oglasnoj ploči u Zavodu, i trajao je 15 dana, odnosno zaključno s danom 11. listopada 2021.

Pravodobno su pristigle dvije prijave: Tomislava Žigmanova i Zvonimira Perušića. Razgovor s kandidatima je obavljen tijekom VII. sjednice Upravnog odbora, održane 4. studenoga 2021. godine. Ovoj sjednici je nazočila i profesorica hrvatskog jezika Mirjana Crnković Horvat, koja je dala svoje mišljenje o tome kako kandidati vladaju hrvatskim jezikom, koje je ušlo u zapisnik. Nakon obavljenog razgovora s kandidatima Upravni odbor je jednoglasno donio Odluku o usvojenom obrazloženom prijedlogu liste kandidata za izbor ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata. Kao prvi na listi predložen je kandidat Tomislav Žigmanov.

Hrvatsko nacionalno vijeće se o ovome očitovalo na svojoj 67. sjednici 19. studenoga kada je dalo pozitivno mišljenje na Odluku Upravnog odbora Zavoda.

Sve odluke Upravnog odbora Zavoda, zapisnici sa sjednice na kojoj je obavljen razgovor s kandidatima, te cjelokupna natječajna dokumentacija oba kandidata zajedno s mišljenjem Hrvatskog nacionalnog vijeća poslani su u Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama.

Konačno, nakon pregleda svih dokumenata, nadležno Pokrajinsko tajništvo je uputilo prijedlog Pokrajinskoj vladi za imenovanje Tomislava Žigmanova za ravnatelja Zavoda za naredno mandatno razdoblje.

Pokrajinska vlada je ovaj prijedlog prihvatila i na sjednici održanoj 1. prosinca donijela Rješenje kojim se Tomislav Žigmanov imenuje za ravnatelja.

Rješenje Pokrajinske vlade je stiglo u Zavod 3. prosinca 2021. godine i zavedeno je pod brojem 1-33-5/2021.

Po primitku ovog Rješenja proces izbora ravnatelja Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata uspješno je okončan i od 1. prosinca Tomislav Žigmanov je započeo novi četverogodišnji mandat na mjestu ravnatelja Zavoda.

H. R.

 

 

Najava događaja

28.09.2024 - Tavankutski festival voća

XIV. Tavankutski festival voća i autohtonih rukotvorina bit će održan u subotu, 28. rujna, na Etnosalašu Balažević, s početkom u 10 sati.

Manifestacija je posvećena predstavljanju privrednih potencijala i proizvoda, autentičnih rukotvorina, kao i proizvoda starih zanata. Ovom manifestacijom organizatori žele afirmirati privredni i stvaralački potencijal Tavankuta.

29.09.2024 - Festival bunjevački pisama u Subotici

Festival bunjevački pisama, 24. po redu, bit će održan u nedjelju, 29. rujna, u Subotici, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić. Vokalne soliste pratit će Festivalski tamburaški orkestar HGU Festival bunjevački pisama, koja je i organizator te glazbene manifestacije. Početak je u 19 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika