Aktualno Aktualno

Središnja predizborna konvencija izborne liste »Za pravednu Suboticu – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini – Stranka pravde i pomirenja – Tomislav Žigmanov«

Središnja predizborna konvencija izborne liste br. 3 »Za pravednu Suboticu – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini – Stranka pravde i pomirenja – Tomislav Žigmanov« uoči izbora za Skupštinu grada Subotice, koji će se održati 2. lipnja, održana je večeras (24. svibnja) u HKC-u »Bunjevačko kolo«. Na skupu su govorili predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov, dopredsjednik Stranke pravde i pomirenja dr. sc. Reihan Kurtović, prvi na listi u Subotici Marin Piuković i kandidati na listi Jasmin Ademović, Ninoslav Radak i Mira Temunović.

Predsjednik stranke i ministar u Vladi Srbije Tomislav Žigmanov poručio je kako žele jednake uvjete života u svakom naseljenom mjestu u komunalnom, socijalnom, infrastrukturnom i svakom drugom pogledu, da žele investicije i u područjima u kojima žive Hrvati u većem broju.

»Hoćemo da kao pitani budemo uključeni tamo gdje se donose odluke i da tražimo jednaka prava, jednaku razinu usluga, od zdravstvenih, obrazovnih preko socijalnih pa do prilika kada je u pitanju gospodarstvo i poljoprivreda i industrija, i obrti i mala i srednja poduzeća«, rekao je Žigmanov i pozvao birače, prije svega Hrvate da glasuju za listu broj 3, za »pravdu, jednakost, ravnopravnost i svjetliju budućnost«.

Potpredsjednik SPP-a i državni tajnik u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog prof. dr. sc. Reihan Kurtović je rekao da su svjesni različitosti ali i zajedničkih vrijednosti odlučili zajedno izići i na lokalne izbore. »Mi kao koalicija izlazimo s konkretnom izbornom platformom, gdje smo stavili određene ciljeve gdje se jasno vidi što mi želimo u buduće četiri godine ostvariti kada je u pitanju lokalna samouprava u Gradu Subotici«, rekao je Kurtović i istaknuo da druge političke stranke to nemaju.

Prvi na listi, predsjednik Mladeži DSHV-a Marin Piuković je rekao da žele da se glas Hrvata čuje i imati vijećnika koji će zastupati prava i interese hrvatskog naroda koji stoljećima živi u ovome gradu i koji su ostavili veliki i bogati trag u razvoju Grada Subotice. »Imamo platformu i jasne ciljeve koje ćemo ostvariti ulaskom u gradsku skupštinu«, poručio je Piuković ističući kako je za ostanak mladih najvažnije oživljavanje lokalne ekonomije, otvaranje novih radnih mjesta, potpora poljoprivrednicima i poduzetnicima.

Jasmin Ademović iz Stranke pravde i pomirenja, koji se nalazi na četvrtom mjestu na listi, rekao je da je od danas povjerenik SPP-a za Suboticu te poručio da će se boriti za svakog građanina i građanku Subotice bez obzira gdje žive i koje su vjerske, nacionalne i druge pripadnosti.

Predsjednik Mladeži DSHV-a Podružnica Subotica Ninoslav Radak poručio je da je jako važno da svatko treba pozvati svoje prijatelje, familiju da iziđu i glasuju za listu broj 3 na kojoj se nalazi puno mladih ljudi kako bi sudjelovali u odlučivanju i tako poboljšali uvjete života za njih i sve građane.

Profesorica Mira Temunović je rekla kako je vidljivo da treba ohrabriti mlade roditelje da upisuju svoju djecu u nastavu na hrvatskom jeziku ali i zalagati se za osnivanje Hrvatskog školskog centra. Također je istakla da su visokokvalitetni umjetnici i izvođači iz hrvatske zajednice nevidljivi u kulturnom životu Subotice koja se ponosi time da je multikulturni grad i da to treba promijeniti.

J. D.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika