Aktualno Aktualno

Jasna Vojnić pozvala na izbore za Europski parlament

Zastupnica u Hrvatskom saboru Jasna Vojnić pozvala je građane Srbije koji imaju hrvatsko državljanstvo da u nedjelju, 9. lipnja, iziđu na izbore za novi saziv Europskog parlamenta te podrže listu Hrvatske demokratske zajednice pod rednim brojem 5 i kandidata broj 1 Andreja Plenkovića.

»Dragi građani Republike Srbije koji uživate hrvatsko državljanstvo, hvala vam što ćemo učiniti još jednu stepenicu i gestu više, a to je da ćemo svoj glas preko zastupnika Hrvatske demokratske zajednice dobaciti i do Europskog parlamenta! Nije svejedno tko će hrvatske interese zastupati u Bruxellesu, tko će tamo i na koji način artikulirati i naše potrebe. Da se Republika Hrvatska nije toliko snažno pozicionirala u Europi i naš položaj bio bi slabiji. Da nemamo zastupnike koji mogu naše potrebe izreći na pravom mjestu u pravo vrijeme i naše mogućnosti bile bi manje. Zato, ne propustimo i ovu priliku! Iskoristimo ju sada kada su se mnoga vrata, zahvaljujući i vama, za nas otvorila! U nedjelju, 9. lipnja 2024. zaokružimo listu Hrvatske demokratske zajednice koja je pod rednim brojem 5, i kandidata br. 1, predsjednika Andreja Plenkovića koji će nas, sigurni smo, i tamo zastupati«, navodi se u pozivu zastupnice Jasne Vojnić.

Na teritoriju Srbije glasovati je moguće na sljedećim biračkim mjestima: Konzularni ured Veleposlanstva Republike Hrvatske u Republici Srbiji, Beograd (Kneza Miloša 82/I. kat) i Generalni konzulat Republike Hrvatske u Subotici (Maksima Gorkog 6). Biračka mjesta bit će otvorena od 7 do 19 sati.

H. R.

 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika