Aktualno Aktualno

DSHV nastupa samostalno ali podržava vladajuću koaliciju

Skupština grada Subotice održala je konstitutivnu sjednicu u srijedu, 10. srpnja, na kojoj su verificirani mandati vijećnika i izabrani su čelnici grada. Za gradonačelnika je izabran dosadašnji gradonačelnik Stevan Bakić (SNS) a na njegov prijedlog su izabrani zamjenica gradonačelnika Csilla Góli i članovi Gradskog vijeća. Za predsjednika skupštine izabran je diplomirani menadžer Dániel Gyivánovity (SVM), za zamjenika predsjednika Skupštine Nebojša Crnogorac (SPS), a za tajnika Skupštine Gyula Ladocki (SVM).

U sadašnjem sazivu gradske Skupštine dvije vijećničke grupe »Lista Aleksandar Vučić – Subotica sutra« i SVM čine vladajuću koaliciju, vijećnici s liste »Subotica protiv nasilja – biram Suboticu – Nela Tonković« su u oporbi dok će manjinska koalicija »DSHV-SPP – Tomislav Žigmanov« djelovati samostalno ali podržavati vladajuću većinu.

Manjinska koalicija »DSHV-SPP – Tomislav Žigmanov« ima troje vijećnika: Josipa Vojnić Tunić (šefica vijećničke grupe), Marin Piuković i Ninoslav Radak.

Vijećnik iz DSHV-a Marin Piuković rekao je da će njihova vijećnička grupa samostalno nastupati, ali podržavaju vladajuću koaliciju.

»Vijećnička grupa DSHV-a i SPP-a Za pravednu Suboticu nastupala je zajedno tijekom cijele kampanje i danas kada je izabran gradonačelnik tako ćemo nastupati i u budućnosti. Mi kao vijećnička grupa nacionalne manjine želimo doprinositi što boljem razvoju grada u kojem živimo. U interesu nam je prosperitet hrvatskog naroda koji živi na području grada Subotice i kao samostalna vijećnička grupa nastojat ćemo i u daljem radu zastupati interese hrvatskog, ali i bošnjačkog naroda koji je s nama u koaliciji. Čestitamo pobjedniku izbora u Subotici i gospodinu Stevanu Bakiću na izboru za gradonačelnika i trudit ćemo se da budemo pouzdani partner u daljem radu s pobjednicima ovih izbora kako bismo na obostranu korist mogli što više učiniti za hrvatski i bošnjački narod, ali i sve građane Subotice. Kao vijećnička grupa nastupamo samostalno, ali i podržavamo one čimbenike u Skupštini grada Subotice koji će raditi na uključivanju DSHV-a u procese donošenja odluka. Kao što znamo imamo ministra u Vladi Srbije, imali smo odlična iskustva u suradnji sa SNS-om i u Pokrajini pa se nadamo da će taj model dobre suradnje biti implementiran i ovdje u Subotici. Kao partneri želimo visoko na agendi grada Subotice postavljati pitanja koja se tiču hrvatskog naroda koji ovdje živi. Ključne točke koje se nalaze u našoj agendi i izbornoj platnformi koju smo zastupali tijekom kampanje i dalje ćemo zastupati su u prvom redu Hrvatski školski centar, Drama na hrvatskom jeziku, rješavanje puta Žednik – Đurđin, dovođenje vodovoda i kanalizacije u Tavankut i plina u Malu Bosnu«, rekao je Piuković.

H. R.


 

Najava događaja

27.07.2024 - Natjecanje u pucanju bičeva

UBH Dužijanca organizira natjecanje u pucanju bičevima u subotu, 27. srpnja, na njivi pokraj župne crkve u Đurđinu. Početak manifestacije je u 18 sati.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika