Aktualno Aktualno

Grad izdvojio sredstva za magistralni vodovod Subotica – Tavankut

Na Skupštini Grada Subotice danas je izglasana Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o proračunu Grada Subotice za tekuću godinu kojom su, među ostalima, osigurana sredstva za projekt »Magistralni vodovod Subotica – Tavankut s rezervoarom, crpnom postajom u Mirgešu i crpnom postajom na mjestu priključenja magistralnog vodovoda«.

U 2024. godini planirano је 5.704.000 dinara u proračunu Grada za završetak ovog projekta, od čega iz vlastitih izvora Grad osigurava 951.000 dinara za iznos pripadajućeg PDV-a, dok je 4.753.000 dinara osigurano iz sredstava transfera s drugih razina vlasti.

U ime Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini vijećnicima se obratila zastupnica Mira Tumbas.

Nakon što se zahvalila na poduzetim koracima i inicijativi za rješavanje problema nedostatka vodovoda u Mirgešu, Gornjem i Donjem Tavankutu, istaknula je ona kako je DSHV na ovaj problem ukazivao godinama unazad.

»DSHV podržava odluku i dalje će aktivno sudjelovati u doprinošenju rješavanja ovoga problema«, rekla je zastupnica u Skupštini Grada Subotice Mira Tumbas.

Kao stanovnica Tavankuta, Tumbas je podsjetila nazočne kako se ova tri naselja 15 godina unazad suočavaju s neispravnom vodom za piće koju uslijed nedostatka vodovoda koriste iz vlastitih bunara te da je problem kulminirao posljednjih nekoliko godina kada su im pojedini bunari presušili u ljetnim mjesecima te nisu imali dostupnu niti tehničku vodu, a kamoli za piće.

»Nakon dugog razdoblja čekanja, izazovi vodoopskrbe u Tavankutu su pred rješavanjem. DSHV se na prijedlogu izmjene proračuna zahvaljuje Gradskom vijeću, a na usvajanju Skupštini grada. Pomno ćemo pratiti realizaciju ove investicije i o tome informirati stanovnike ova tri naselja, a to uključuje i naše zauzeto djelovanje kada izgradnja vodovoda započne«, navodi se u priopćenju DSHV-a.

Vrijednost izgradnje vodovoda iznosi 849.704.000,00 dinara bez PDV-a. Završetak izrade projektne dokumentacije je u planu za 2024. Izgradnja se planira u 2025., 2026. i 2027. stoji u danas usvojenoj Odluci.

H. R.

Najava događaja

06.10.2024 - HosanaFest u Subotici

Festival hrvatskih duhovnih pjesama – HosanaFest bit će održan u nedjelju, 6. listopada, u sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić (MEŠC) u Subotici, s početkom u 19 sati. Cijena ulaznice je 250 dinara. Slogan ovogodišnjeg festivala je Uzroče naše radosti.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika