Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Industrija slobodnoga vremena

OSIJEK – Od 1. do 4. travnja na Pampasu u Osijeku održana je po prvi puta sajamska priredba – Sajam lova i ribolova – SALORI 2004, a prema riječima Nade Mag-lajić, direktorice Osječkog sajma, ova bi priredba trebala postati tradicionalna s obzirom da se više od polovice lovišta u Republici Hrvatskoj nalazi baš na području Slavonije i Baranje, koja upravo sajamskom prezentacijom trebaju pokazati vlastite mogućnosti lovnog, ribolovnog i seoskog turizma.
    Brojnim posjetiteljima i gostima sajma obratio se i Đuro Dečak, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, žaleći što ova manifestacija kasni u ovoj regiji već deset-ljećima, a upravo bi ona mogla i trebala potaknuti brži razvitak ruralnoga turizma, pridonijeti da veći broj domaćih i stranih gostiju i lovaca uživa u netaknutoj prirodi i bogatstvu divljači, jer upravo je ovo podneblje iznjedrilo najreprezentativnije lovačke trofeje koji su pronijeli slavu Hrvatske diljem Europe i diljem Svijeta.
    Hrvatska je zemlja netaknute prirode koja se može pohvaliti ljepotom i bogatstvom naših šuma, rijeka i jezera, prirodnim staništima jedinstvenim u ovom dijelu Europe, bogatim ribljim fondom i lovačkim trofejima, ali moramo priznati da sva ta naša bogatstva i ljepote nisu dovoljno iskorišteni u smislu razvoja lovnog, ribolovnog i seoskog turizma i naša zemlja tu mora tražiti svoju šansu, u tzv. industriji slobodnoga vremena, pri čemu trebamo iskoristiti sve komparativne prednosti u gospodarskom i sportsko-rekreativnom smislu, a ovakve sajamske priredbe prava su prigoda za to, istaknuo je Ivica Grbac, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva otvarajući Sajam u Osijeku.
Ovaj je sajam okupio osamdesetak izlagača iz Hrvatske i susjednih zemalja s bogatom ponudom svega potrebitog za lov, ribolov, šport i rekreaciju, a za posjetitelje i goste Sajma priređen je bogat program stručnih i pratećih događaja, te još bogatiji zabavni program i gastronomska ponuda.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika