Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Zajednička rekonstrukcija Narodnog kazališta

SUBOTICA – U srijedu je u radnom posjetu Skupštini općine Subotica boravilo pokrajinsko izaslanstvo na čelu s predsjednikom Izvršnog vijeća AP Vojvodine Đorđem Đukićem. Tom prigodom potpisan JE Aneks protokola o zajedničkom financiranju izgradnje i rekonstrukcije Narodnog kazališta u Subotici, na temelju kojega će Pokrajina u ovoj godini za spomenutu investiciju izdvojiti 33,7 milijuna dinara. Prema protokolu, Subotica bi za iste radove trebala izdvojiti oko 7 milijuna dinara, a republička vlada, ukoliko njezin predstavnik stavi potpis na ovaj Aneks protokola, obvezat će se u ovoj godini na, također, 33,7 milijuna dinara pomoći. Prema planu, prikupljenih oko 70 milijuna dinara u ovoj godini omogućilo bi otpočinjanje radova koji prema idejnom projektu zahtijevaju oko 350 milijuna dinara i oko pet godina rada.
   Predsjednik IV AP Vojvodine Đorđe Đukić je rekao i kako će Pokrajina, ukoliko se osiguraju dovoljna sredstva u njezinoj stalnoj proračunskoj rezervi, potpomoći i radove na subotičkom  bazenu.
 Gradonačelnik Subotice Géza Kucsera je rekao kako je Pokrajina i do sada pomagala brojne projekte ovoga grada, te kako se nada da će se takva suradnja moći uspostaviti i s novom republičkom vladom. Đorđe Đukić je u Subotici priopćio kako je poslije dva pisma na koje nije dobio odgovore uputio srbijanskom premijeru Vojislavu Koštunici i otvoreno pismo u kojemu ga poziva da posjeti Vojvodinu kako bi ga predstavnici AP Vojvodine mogli upoznati s planovima rada u 2004. godini.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika