Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ve­li­ka ak­ci­ja uređenje se­la

TAVANKUT – U okviru obilježavanja akcije »Dan planeta Zemlje«, u suradnji Mjes-ne zajednice Tavankut, Grupe za razvoj, lokalnih udruga i velikog broj žitelja, u Tavankutu će se 24. travnja 2004. godine održati velika akcija uređenja sela. Kako saznajemo od čelnika MZ Tavankut, Grupa za razvoj je izradila Plan akcije uređenja sela u naseljima Gornji i Donji Tavankut, te Ljutovo, koji objedinjuje sedam zasebnih akcija.
    Preduskrsne pripremne akcije su predvid-jele ravnanja zemljanih, neasfaltiranih putova koji su u zimskom periodu oštećeni, dok je za subotu predviđeno uređenje školskog parka, dvorišta i sportskih terena u Donjem Tavankutu, Ljutovu i Gornjem Tavankutu. Predviđeno je uređenje dvorišnog i uličnog dijela oko Doma kulture u Donjem Tavankutu te javnih površina u središnjem dijelu naselja. Svoj doprinos ovoj akciji pružit će i Župa Srca Isusova uređenjem zelenih površina oko crkve, te župnog ureda dok će zdravstveni uposlenici urediti prostor oko seoske ambulante. Druge lokalne udruge: Dobrovoljno vatrogasno društvo, Aktiv žena, MO Udruga penzionera, HKPD »Matija Gubec«, Bunjevački kulturni centar i veliki broj mještana pridružuju su se ovoj akciji. Prema planu Grupe za razvoj, za svaku pojedinačno lociranu akciju predviđen je po jedan koordinator, odgovoran za planirano odvijanje akcije, dok je po završetku pos-lova predviđeno osvježenje svih sudionika akcije u dvorišnom prostoru župnog ureda.
    Ovu akciju financijski podržava Američka fondacija za razvoj demokratskog društva ADF, koja je osigurala sredstva za nabavku nafte, kontejnera, motorne kosilice, betonske korpe za smeće, klupe u parku, te kompletan materijal za bojenje u ukupnoj vrijednosti od oko pet tisuća dolara. U ovu financijsku potporu su, kako saznajemo od predstavnika Grupe za razvoj, uključene preduskrsne akcije uređenja zem-ljanih putova te uređenje prostora za tržnicu, koji od preuređenja zadovoljava elementarne sanitarne uvjete za osnovnu djelatnost.
    Predstavnici MZ Tavankut pozivaju sve žitelje da se uključe u ovu akciju pospremanjem svojih dvorišta, okućnice i ulica, kako bi doprinijeli novom izgledu Tavankuta.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika