Arhiv tekstova Arhiv tekstova

VIJESTI

Dizanje utega
Vri­jed­ni re­zul­ta­ti »Spar­ta­ka«

Prošlog vikenda Subotica je bila domaćin 58. pojedinačnog prvenstva SiCG za seniore na kojemu su domaćini, dizači utega iz »Spartaka«, zabilježili vrijedne rezultate. Prvaci države su postali: Sivester Nađ, Čaba Nađ i Nemanja Maksimović. Dejan Peić Tukuljac je osvojio drugo mjesto, dok se Ištvan Hegediš plasirao na treću poziciju. U sklopu prvenstva je održano i drugo kolo ekipnog prvenstva SiCG, na kojemu je »Spartak« zauzeo prvo mjesto s osvojenih 1731 poena, drugi je somborski »Radnički«, a treće je »Jedinstvo« iz Novog Bečeja.

Tenis
Ro­land Gar­ros

Spektakularni teniski Grand Slam praznik, pariški Roland Garros ušao je u drugi tjedan, nažalost, bez predstavnika hrvatskog tenisa. Najdalje, do trećeg kola, je otišao Mario Ančić, ali je bolji od njega bio Argentinac Nalbandian 6:4, 7:6, 6:3. Najveću senzaciju prvog tjedna napravila je mlada teniserka iz SiCG Ana Ivanović, koja je u susretu s favoriziranom Francuskinjom Moresmo zabilježila zasluženu pobjedu (6:4, 3.6, 6:4) i plasman u osminu finala.
Košarka
Za­dar pr­vi fi­na­list

Pobjedom u Splitu, s ukupnih 2:0 u međusobnim duelima, košarkaši Zadra su izborili plasman u finale doigravanja za prvaka Hrvatske. Drugi finalist će biti poznati nakon treće, odlučujuće utakmice u kojoj se sastaju Cibona i Zagreb (1:1).

Kuglanje
SP u No­vom Sa­du
 
Ovog tjedna je glavni grad Vojvodine Novi Sad domaćin 26. svjetskog prvenstva u kuglanju, koje će se po prvi puta igrati po novim pravilima. Hrvatska će na prvenstvu nastupiti u obje (muškoj i ženskoj) konkurencije, kao i domaćin SiCG.
 

Vaterpolo
Hr­vat­ska u sku­pi­ni C

Na idućem prvenstvu svijeta u vaterpolu, koje će se igrati tijekom srpnja u Kanadi, voljom ždrijeba Hrvatska je smještena u skupinu C skupa sa selekcijama: Mađarske, Rumunjske i domaćina, Kanade. Zanimljivo je zamijetiti identičnost izbora rivala u kvalifikacijama za nastavak natjecanja, kao i prije dvije godine na SP u Španjolskoj.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika