Arhiv tekstova Arhiv tekstova

M o t o M o b i l 2 0 0 5.

OSIJEK – Na osječkom je sajamskom prostoru na Pampasu od 2. do 5. lipnja održana četvrta po redu sajamska priredba i 9. Sajam automobila, prateće industrije i opreme pod nazivom »Moto-Mobil 2005«, a okupilo se 35 izlagača koji su posjetiteljima i potencijalnim kupcima predstavili sve svjetske marke automobila i najnovije tipove vozila od Audi-a do Škode, na više od 2000 m2 zatvorenog i 4000 otvorenog prostora, a upravo je prostor bio limitirajući faktor za zanimanje većeg broja izlagača i distributera vozila.
    »Po već koji puta govorim o manjku prostora« požalila se Nada Maglaić, direktorica Osječkog sajma d. d. »ali to nam je stvarno nedostatak i to nas tišti. Imamo preporuke Pečuha, koji gradi nove sajamske hale, i imamo poruke iz Rumunjske gdje su iskoristili predpristupne fondove da urede sajamski prostor, pa valjda će i nama doći bolji dani« rekla je pozdravljajući izlagače i posjetitelje, dok je sajam otvorio osječki dogradonačelnik Zlatko Benašić.
    Novi automobili i lijepe djevojke, a jedno uvijek ide uz drugo, plijenili su pozornost brojnih posjetitelja koji su na Pampasu mogli usporediti nove tipove Peugeota, Renaulta, Mercedesa, Seata, Fiata, Audia i drugih svjetskih marki, a tu su ima na usluzi bile leazing i osiguravateljske kuće, banke i distributeri vozila, pa je bilo moguće govoriti i o uvjetima kupnje. Posjetiteljima Slavonije i Baranje po prvi puta je predstavljen Mercedes »B« klase i evo što kaže Ivica Škojo, vlasnik i direktor tvrtke »Automobili Škojo«. »Doista, danas našim posjetiteljima, a uvjeren sam i potencijalnim kupcima, nudimo automobile marke Mercedes-Benz, Chrysler i Jeep, a po prvi puta u nas predstavljamo »B« klasu Mercedesa, automobil koji je upravo sišao s promotivnih traka Europe. Nudimo i najskuplji automobil na sajmu, a uvjeren sam i najljepši, to je legendarni automobil marke Jeep, Grand-cherokee u najvišoj izvedbi 5,7 limiter chemy čija je vrijednost vrtoglavih 90 tisuća Eu i koji je prelijep za vidjeti, a nudimo i bogat i širok gospodarski program«.
    Zanimljiv je bio i štand MUP-a RH Policijske uprave Osječko-baranjske županije, gdje su posjetitelji mogli ostvariti uvid u vlastitu bodovnu vrijednost, i informirati se o uvjetima sigurnosti na cestama. Tu je predstavljen novi tip motocikla za kontrolu prometa na cestama, ali i motocikl sudionik prometne nesreće, kao upozorenje svakodnevne opasnosti u prometu.

 Slavko Žebić

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika