Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Raz­mišlja­nja o bra­ku

Susret bračnih parova u Vikarijatu srijemskom
Raz­mi{lja­nja
 o bra­ku
PETROVARADIN – U nedjelju 5. lipnja  u prostorijama sjedišta  Srijemskoga vikarijata održano je predavanje s temom brak i bračni odnosi, pod nazivom »Bogom dani okvir razmišljanja o braku«. Preko svojih župa pozvani su svi zainteresirani da se odazovu na ovaj skup. Voditelj i organizator ovog skupa je bio vlč. Marko Lončar, župnik u Čereviću i Beočinu, uz podršku pomoćnoga biskupa msgr. Đure Gašparovića.
    Program je počeo u 16 sati, a skup je otvorio vlč. Marko Lončar, te pozdravio nazočnog pomoćnog biskupa msgr. Đuru Gašparovića i sve bračne parove. Bilo ih je iz gotovo svih mjesta diljem Srijema, ali i pokraj toga, što je taj dan u Maradiku bila prva pričest, najviše je bilo upravo iz Maradika.
    Vlč. Lončar je iscrpno iznio sve što je pripremio za prikazati, a također je i dosta toga pojasnio. Nakon predavanja napravljena je pauza od desetak minuta, nakon čega su nazočni mogli prodiskutirati ili postaviti pitanja o svemu što ih interesira. Svi prisutni su bili vrlo zainteresirani za ovu temu, što se i vidjelo kada su se uključili u razgovor. Više njih se javilo za riječ, a msgr. Gašparović i vlč. Lončar su se trudili dati što iscrpniji i precizniji odgovor. U 18 sati je služena sveta misa i svi su ostali na misi, a potom ih je msgr. Gašparović sve pozvao na mali domjenak. Vrijedne ruke tete Anice su sve pripemile. Bilo je dovoljno i pića, a i kolača. Uz odlične delicije, nastaviljen je razgovor o temi bračnih odnosa i odgoja djece, a msgr. Gašparović je svima odgovarao na postavljena pitanja. Uz ovakav blizak kontakt i razgovor sa svojim biskupom svi su bili vidno raspoloženi. Na kraju, je ostao dojam kako bi bilo dobro da se ovakvi susreti i predavanje i češće organiziraju.
I. Kušeta

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika