Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Košarka
Za­dar po­veo

Briljantnom igrom na domacem parketu u Jazinama (75:58), Zadar je poveo s 1:0 protiv Cibone u finalnom doigravanju hrvatskog košarkaškog prvenstva. najefikasniji igrač susreta je bio Zadranin Vladović s 16 postignutih koševa.

Tenis
Ma­rin Či­lić
po­bjed­nik Ro­land Gar­ro­sa

Šesnaestogodišnji tenisac, Marin Čilić, pobjedom protiv Nizozemca Van der Duima (6:3, 6:1) postao je prvi Hrvat pobjednik jednog juniorskog Grand Slam turnira. Do trijumfa u pariškom Roland Garrosu, Čilić je svladao sve svoje protivnike, a posebno je bila velika pobjeda protiv Ukrajinca Bubke u cetvrtfinalu i Britanca Murraya.

Na­dal i He­nin-Har­den­ne

Novi kralj pariške šljake je postao 19 godišnji Španjolac Rafael Nadal, pobjedom protiv Argentinca Puerte u velikom nedeljnom finalu (6:7, 6:3, 6:1, 7:5), ali je za njegov prvi Grand Slam naslov je najzaslužnija polufinalna pobjeda protiv prvog igrača svijeta Federera s kojom je i proslavio svoj, zasigurno najljepši rodendan do sada. U ženskoj konkurenciji je, po drugi puta, slavila Belgijanka Justine Henin-Hardenne ekspresnom pobjedom protiv francuske veteranke Pierce (6:1, 6:1) i najavila povratak u sam vrh tenisa.

Nogomet
Me­|i­mur­je op­sta­lo u 1. HNL

Nogometaši Medimurja igrat će i sljedeće sezone u 1. HNL, nakon što su u doigravanju uspjeli biti bolji od Novalje. U prvom susretu na svom terenu su zabilježili pobjedu od 2:0, dok su u revanš susretu igranom na splitskom Poljudu uspjeli remizirati 1:1 i ostvariti svoj glavni cilj. Ostanak u društvu najboljih hrvatskih momčadi.

Kuglanje
Hr­va­ti­ce tre­će na SP

Hrvatska ženska kuglaška reprezentacija je pobjedom u protiv Slovakinja u borbi za trece mjesto, osvojila broncanu medalju na netom završenom 1. ekipnom Svjetskom prvenstvu po novim pravilima (u biti to je 26. SP). Muška reprezentacija Hrvatske tijesno je poraženau cetvrtfinalu od Njemačke, koja se na koncu okitila naslovom svjetskih prvaka.
Domaća selekcija SiCG poražena je već u prvom kolu od selekcije Poljske.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika