Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Po­većan pro­raćun za ovu go­di­nu

Dvanaesta sjednica Skupštine Općine Subotica pokazala je kako između skupštinske većine i oporbe nema suglasnosti oko mnogih pitanja počev od samog vođenja Skupštine i različitih proceduralnih pitanja, te su tako vijećnici od samog početka, na zamjerke Petra Balaževića nekoliko puta glasovali je li  ili pak nije povrijeđen poslovnik.
    Skupštinska većina je glasovanjem odlučila da poslovnik nije povrijeđen što je izazvalo burna negodovanja pa se pokazalo da je izvanredna sjednica na kojoj su svi bili jednoglasni bila samo kratki intermezzo u konstantnoj i oštroj konfrontaciji oporbenih vijećnika i aktualne koalicije na vlasti u Subotici.
    Sjednica kojoj je u jednom trenutku nedostajao i kvorum jer su pojedini oporbeni vijećnici izišli iz skupštine kad su uočili da skupštinska većina nije na broju, prekinuta je nakon 18 sati kod točke 33. i nastavak je predviđen za 30. lipnja.
    Dnevni red od 44 točke bio je dopunjen s još četiri koje su ostale za nastavak sjednice i to imenovanje Upravnog i Nadzornog odbora fondacije »Fokus« te razrješenje dosadašnjeg ravnatelja JP Dimnjičar, koji je istodobno i vijećnik u Skupštini Igora Međanskog i imenovanje v. d. ravnateljice najduže na godinu dana Slađane Marković.
Sa dnevnog reda predlagač Srpska radikalna stranka je povukla Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o pristupanju izradi plana detaljne regulacije za kompleks benzinske crpke uz odmorište Bački Vinogradi, dok je predsjednik Skupštine kao predlagač povukao s dnevnog reda Program razvoja turizma na teritoriju Općine Subotica za 2005. godinu nakon što je on ocijenjen kao nedostatan i nedovoljno stručno izrađen, a povučeno je s dnevnog reda i donošenje rješenja o davanju suglasnosti na Izvještaj o materijalnom poslovanju Općinske direkcije za robne rezerve Subotica za 2004. godinu.
    Najduže rasprave, i u nekim trenucima oštre polemike, vodile su se oko rebalansa općinskog proračuna, javnih parkirališta i rada općinske uprave, ali su na kraju sve predložene odluke usvojene zaključno s programom poslovanja JKP Vodovod i kanalizacija, kao prvim od paketa programa javnih komunalnih poduzeća.
    Rebalansom je proračun Općine Subotica povećan za oko deset posto, odnosno za 223 i pol milijuna dinara uglavnom na temelju neutrošenih sredstava iz prošle godine. Odluka o javnim parkiralištima izazvala je gotovo dvosatnu raspravu koja je na kraju okončana usvajanjem nove organizacije vođenja i financiranja parking prostora u gradu. Odlukom se predviđa uvođenje, umjesto dosadašnje »ručne naplate«, parkirališne karte koja će se kupovati u kioscima a moći će se plaćati i posredstvom mobilnog telefona, te će tako Subotica imati suvremeni i danas uobičajeni način korištenja javnih parking prostora.           g    

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika