Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Kajak
Zlat­na braća Ja­nić

Kajakaš Stjepan Janić, podrijetlom iz Vojvodine, koji odnedavno počeo nastupati pod hrvatskom zastavom, uspio je osvojiti dvije zlatne medalje na Mediteranskim igrama u španjolskoj Almeriji. Prvo je osvojio pojedinčano zlato u utrci na 1000 metara, a potom je skupa s bratom Mićom, »ponovio« zlato u utrci kajaka dvosjeda na 500m.

Ultimate fight
No­va po­bje­da Cro co­pa

Mirko Cro cop Filipović ponovno je briljirao u japanskoj Saitami, nakon što je efektno (prijekidom borbe) svladao Ibragima Magomedova već u prvoj rundi susreta. Poslije ove pobjede, Filipović je javno pozvao svjetskog prvaka Fedora Emelijenka da konačno pristane na susret za titulu najboljeg borca na svijetu.

NBA
Spur­si Pr­va­ci NBA

Pobjedom u sedmoj, odlučujućoj, utakmici košarkaši San Antonio Spursa »preoteli« su titulu protivnicima u velikom finalu, Detroit Pistonsima. Najzaslužniji za dolazak titule u Teksas su u prvom redu vedete najbolje NBA momčadi, Tim Duncan, Manu Ginobili i Tony Parker.

Nogomet
Haj­duk pro­tiv De­bre­ci­na

Ždrijeb za drugo kolo kvalifikacija za »Chamoions league 2005.-06.«dodijelio je prvaku Hrvatske, splitskom Hajduku mađarskog prvaka Debrecin iz istoimenog mađarskog grada. Prvak SiCG, beogradski Partizan igrat će protiv boljeg iz susreta prvog kola, prvaka Malte (Sliema) i prvaka Moldavije (Sheriff). Prvi susreti se igraju koncem srpnja, a uzvrati početkom kolovoza.

Nogomet
Ar­gen­ti­nac Bi­los na pra­gu HNL i re­pre­zen­ta­ci­je

Top vijest u posljednje vrijeme je mogućnost da argentinski nogometaš hrvatskih korijena, Daniel Bilos (1980.), postane igrač zagrebačkog Dinama i ujedno debitira za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Bilosova baka, inače rodom iz okolice Zadra najupornija je u namjeri da svog unuka nagovori da zaigra u hrvatskoj majici, što bi u mnogome ojačalo napad izbornika Kranjčara, obzirom da se radi o igraču koji je u posljednjem argentinskom šampionatu zabijao za svoj Banfield, a sa 7 golova bio drugi strijelac Copa Libertadores, južnoameričke inačice europske Champions league.

Tenis
Ančić u dru­gom tjed­nu Wimbledona

Posljednja hrvatska teniska nada na Grand Slam turniru u londonskom Wimbledonu, Mario Ančić u četvrtom kolu poražen je od Španjolca Lopeza.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika