Arhiv tekstova Arhiv tekstova

»Tak­mičenje ri­sa­ra« na Bi­ko­vu

U okviru ovogodišnje »Dužijance 2005.« u subotu 9. srpnja na Bikovu će se održati jedan od najvećih događaja vezanih za ovu manifestaciju – »Takmičenje risara«.
    Ove godine natjecat će se risarski parovi Mirko Sudarević i Jelena Sudarević, Tibor Virag i Silvija Molnar (Bikovo), Marinko Kujundžić i Ruža Juhas, Bela Bošnjak i Tilka Jakovljević, Vinko Stantić i Darinka Stantić (Mala Bosna), Davor Balažević i Joca Vuković (Đurđin), Ivan Gedović i Alojzija Bašić P. (Tavankut), Petar Tikvicki i Emera Poljaković (Stari Žednik), Imre Tot Kiralj i Ilonka Sente, Ileš Kiralj i Panika Kiralj, Lacika Horvat i Marija Karas (Kelebija).
GOSTI NATJECATELJI: Kao gosti natjecatelji bit će Matija Periškić i Ruža Radičev, Marko Lerić i Anica Kolar (Bački Brijeg), Janoš Kalman i Gizela Bakota, Lacika Horvat i Marija Horvat (Gornji Brijeg), Đerđ Čordaš i Marija Čordaš, Jožef  Dobo i Ibolya Dobo (Mužlja) te parovi iz Sajana, Kecela (Mađarska) i Županje (Hrvatska).
    U okviru ovog takmičenja predstavit će se i mladi risarski parovi čija je instruktorica Roza Orčić. To su: Andrija Pejić i Marica Vukmanov Š., Nikola Romić i Snežana Romić (Bikovo), Marko Dulić i Marijana Pokornik , Ivan Marcikić i Dajana Elek, Safet Županek i Sanela Županek (Đurđin), Darko Poljaković i Mirjana Tešić, Ivan Tikvicki i Nataša Prćić (Žednik), Gabika Horvat i Rita Horvat (Kelebija) kao i mladi risarski par iz Gornjeg Brijega.
    Kao i svake godine posjetitelji će moći vidjeti i vršidbu starim strojevima.
    Vlasnici žitnih njiva na kojima će se natjecanje održati su Stanko Kujundžić, Josip Rajčić i Antun Gabrić a domaćini risa su Ivan i Ivanka Matković. Glavni Organizacijski odbor »Dužijance 2005.« čine predsjednik Grgo Kujundžić i potpredsjednici Grgo Tikvicki, Josip Horvat i Mirko Ostrogonac, dok je generalni pokrovitelj cijele manifestacije Općina Subotica.
g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika