Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Mediteranske igre
Zlato za Boro{

Najbolja hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš osvojila je zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji u nedjelju, posljednjeg dana Mediteranskih igara u španjolskoj Almeriji i tako, na najljepši način, zaokružila ukupni niz od 26 osvojenih hrvatskih odličja na ovom sportskom summitu. Roko Tošić je u muškoj konkurenciji zabilježio također vrijedan rezultat plasmanom u finale i osvajanjem srebrne kolajne, dok su rukometaši (B selekcija) ponovili isti domet porazom od domaćina Špa-njolske (21:28) u završnom susretu rukometnog turnira. Tenisačica Mateja Mezak uspjela je osvojiti dva odličja – srebro u paru s Anom Vrljić i broncu u pojedinačnoj konkurenciji.

Tenis
Federerov hattrick

Osvajanjem trećeg uzastopnog Wimbledona (2003.-05.) Švicarac Roger Federer upisao je svoje ime zlatnim slovima u anale najprestižnijeg teniskog turnira na svijetu, postavši prvi tenisač kojemu je to uspjelo u modernoj eri. Finalnom pobjedom nad Amerikancem Roddickom zabilježio je 22. uzastopni trijumf u finalnim susretima, i čini se da ga se može zaustaviti jedino u polufinalu (Safin, Nadal). U ženskoj konkurenciji uslijedio je veliki povratak Amerikanke Venus Williams, koja je, poslije velike borbe, svladala sunarodkinju Davenport i osvojila pokal namijenjen najboljoj igračici na travi.
Nogomet
Povratak Mari}a u Dinamo

U nastojanju da povrati staru slavu zagrebački Dinamo je posegnuo za još jednim atraktivnim igračkim pojačanjem i doveo, natrag u svoje redove Silvija Marića, nekadašnjeg igrača engleskog Newcastllea, portugalskog Porta i grčkog Panathenaikosa. Uz ovog kvalitetnog igrača sredine terena zagrebački »modri« su doveli Bolivijca Cabrerru, te Kamerunca Chaga i pokušat će u novom prvenstvu HNL prekinuti pobjednički niz najvećeg rivala i konkurenta za titulu – splitskog Hajduka.

Plivanje
Rogo{i} pliva
od Savudrije do Prevlake

Najpoznatiji hrvatski plivač svih vremena i jedini Hrvat koji je uspio preplivati glasoviti La Manche Veljko Rogošić, započeo je više od 1000 kilometara dugačak maraton »Od Savudrije do Prevlake«, tijekom kojeg će obići sve veće primorske gradove i svojim plivanjem povezati dvije morske granice. Maraton je započeo 1. srpnja na granici Hrvatske i Slovenije, a prema planu trebao bi završiti koncem kolovoza na granici sa SiCG. Moto ovog velikog sportskog poduhvata je borba protiv droge, a Rogošićeva je želja da se mladi što više okrenu sportu.

Biciklizam
Tour de France

Na ovogodišnjem Tour de France, najjačoj i najprestižnoj svjetskoj biciklističkoj utrci, vodit će se velika borba između Amerikanca Armstronga, višestrukog pobjednika i Nijemca Ulricha, jednom pobjednika i višestrukog drugoplasiranog. Tijekom srpnja, ljubitelji biciklizma moći će uživati u dvoboju dva najbolja svjetska »vozača na dva kotača« u brojnim etapama utrke oko Francuske.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika