Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Tenis
Hr­vat­ska – Nje­ma~ka 1:4

Porazom od Fed Cup reprezentacije Njemačke (1:4) u Bolu na otoku Braču Hrvatska je izgubila mjesto u najboljoj svjetskoj skupini ženskog ekipnog tenisa. Od Karoline Šprem i Jelene Kostanić u dvodnevnom ogledu (4 singla i jedna igra parova) bolje su bile njemačke igračice, prije svih Gronefeld, koja je zabilježila obje pobjede u singlu.

Veslanje
Bra}a Ske­lin pr­vi
 u Svjet­skom ku­pu

Najbolji hrvatski veslački par, braća Nikša i Siniša Skelin, osigurao je zlato u natjecanju Svjetskog kupa u konkurenciji dvojca bez kormilara. Nakon neslavne epizode na Mediteranskim igrama u Almeriji (uslijed sudara na stazi osvojili su, za njih, skromno 4. mjesto), Skelini su izvrsnim utrkama na 3. regati dokazali da spadaju u sam svjetski vrh veslačkog sporta.
Vaterpolo
Po­ra­zi od Ita­li­je i SAD

Na polufinalnom turniru B skupine Svjetske lige, koji se igra u New Yorku, Hrvatska vaterpolska reprezentacija je doživjela dva uzastopna poraza od selekcija Italije i domaćina SAD, što joj je u mnogome umanjilo šanse za plasman na završni finalni turnir koji će se igrati od 11-14. kolovoza u SiCG. U finalu Svjetske lige igrat će po tri prvoplasirane momčadi iz A i B skupine.

Nogomet
Sla­ven B. pro­tiv De­por­ti­va

Nogometaši Slaven Belupa iz Koprivnice izborili su treće kolo Intertoto kupa, nakon što su pobijedili rumunjsku momčad Glorija 1922 u oba susreta (3:2, 1:0). Prolaskom u daljnji krug natjecanja u subotu će igrati protiv glasovitog Deportiva, momčadi koja je doskora igrala u Ligi šampiona. U svakom slučaju, susret na Riazoru jedan je od najatraktivnijih u povijesti ovog hrvatskog nogometnog prvoligaša.

Nogomet
120 mi­li­ju­na eu­ra
 za Ro­nal­din­ha

Najnovija ponuda vlasnika londonskog Chelsea za dovođenje najboljeg svjetskog igrača današnjice Brazilca Ronaldinha je nevjerojatnih 120 milijuna eura odštete, koju je spreman platiti Barceloni u zamjenu za njihovu prvu »perlu«. Nakon osvajanja titule prvaka Španjolske, poslije nekoliko »sušnih« sezona, malo je vjerojatno da će se predsjednik »Barce« polakomiti na ovu ogromnu sumu i zamjeriti se navijačima svog kluba. Ali tko zna? Inače, samom Ronaldinhu se nudi ugovor na 9 godina, uz zaradu od 140 milijuna eura.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika