Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Suradnja s fanovima putem naše web stranice je dragocjeno iskustvo

Popularna rock-skupina »Let 3« iz Rijeke od početka svog djelovanja na hrvatskoj glazbenoj sceni plijenila je iz dva karakteristična razloga. Prvi je osebujan glazbeni izraz, prepoznatljivog žestokog zvuka, dok je drugi vezan za njihov provokativno-atraktivan nastup na sceni, prilikom kojeg su spremni, često puta, i šokirati malograđansku javnost svojim ekshibicijama.
    Trenutačno pripremaju, uz pomoć internet pomoći svojih fanova, novi album pomalo nesvakidašnjeg naslova »Bombardiranje Srbije i Čačka«, a nešto više o svemu za »Hrvatsku riječ« je pojasnio frontman sastava Zoran Prodanović Prlja.
4Vaši albumi uvijek izazivaju veliku pozornost javnosti svojom provokativnošću. Što ste nam spremili ovoga puta s novim albumom koji se najavljuje kao »Bombardiranje Srbije i Čačka«?
U principu, dosta dobar dio javnosti je upoznat da mi novi album radimo interaktivno s našim fanovima i svim drugima, koji se aktivno žele uključito u sve to. Želja nam je da se, uz rad na novom materijalu, i svi dobro zabavimo, naravno, uz pomoć »sa strane«
4Kakvi su prvi dojmovi?
Dojmovi su dobri, jer je na našoj web stranici www. let3. iskon. hr već registrirano jako mnogo ljudi koji su se aktivno uključili u glazbeni posao. Svakodnevno stižu brojni konstruktivni prijedlozi, koje mi poslije unutar sastava razmatramo i nastojimo ono najbolje uzeti u razradi ponuđenih materijala. Moram priznati da je u pitanju vrlo dragocjeno iskustvo, kako nama, tako i našim fanovima.
4Što možemo očekivati od novog albuma na glazbenoj razini?
Upravo o rezultatima rada naših fanova će u mnogome i ovisiti glazbena razina cijelog materijala za novi album. Jer, ponavljam, cijela stvar u svezi suradnje sa svima koji imaju konstruktivne i kvalitetne prijedloge je posve ozbiljna i mi ćemo najbolje koncepte doista iskoristiti i realizirati.
4Hoće li biti neke značajnije promjene u prepoznatljivom zvuku?
Neće. Postava je ostala ista, a čine je: basist Mrle, na klavijaturama Faf, jedna gitara je Baljak, druga je Knki, dok je na bubnjevima Husta, a vokal pjevam ja (Prlja op. a). Nastavljamo svirati naš zvuk po kojemu smo i stekli naše vjerne fanove. Bit će to jedan klasični »Let« zvuk. Inače naše zvuk je plod svojevrsnog crossovera kojemu podliježemo osobno.
4Prije tri godine ste imali zapažene nastupe u Beogradu i posebno na festivalu EXIT-u u Novom Sadu. Planirate li ponovno posjetiti ove krajeve, promovirajući novi album?
Pokušat ćemo u skorijoj budućnosti koncertirati i u SiCG, za to su već ostvareni i prvi probni kontakti. Ove godine nismo išli na EXIT, ali ja mislim da ćemo sljedeće godine vjerojatno biti tamo.  
4Tko će raditi distribuciju novog albuma u SiCG?
Distribuciju će raditi »Dallasova« podružnica u SiCG
4Vaši brojni hitovi poput »El desperado«, »Golub Dinko«, »Vjeran pas«, »Drama« spadaju u karakterističnu odrednicu vaše glazbe, ali »duet« sa ženskom skupinom »ENI« donio je nešto posve novo.
Cure iz žeske skupine »ENI« su nam često puta pomagale u nekim našim prijašnjim nastupima, pa smo mi njima bili odlučili uzvariti u duetskoj obradi naše pjesme »Profesor Jakov«. Sve skupa je jako zgodno ispalo i stvar je u Hrvatskoj postala veliki hit.
4Ima li nekih naznaka da biste mogli izaći, produkcijski gledano, i na inozemno tržište?
O tome uvijek ima govora, ali smo došli do jednog višeg produkcijskog nivoa na kojemu se želimo zadržati i ne želimo ići ispod njega. Postoje neke mogućnosti preko naše produkcijske kuće »Dallas«, a glede samog inozemstva ono vam je danas postalo vrlo relativan i širok pojam. Na kraju krajeva, igrom slučaja, i SiCG je za danas inozemstvo…                                                  g

 

Razgovor vodili: Davor B. Palković, Thomas Šujić i Dražen Prćić

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika