Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Tenis
Hr­vat­ska u po­lu­fi­na­lu
Da­vi­so­va cu­pa

Zahvaljujući Ivanu Ljubičiću, koji je ponovno donio sva tri moguća poena, Hrvatska tenis reprezentacija je izborila po prvi puta u svojoj povijesti plasman u polufinale Davisova cupa.
    Sigurnim pobjedama, bez izgubljena seta, protiv Rumunja Hanescua i Pavela, uz pobjedu u paru s Mariom Ančićem, »Ljubo« je ponovio »američku tricu« i donio polufinalni susret protiv momčadi Rusije, koji će se igrati koncem rujna u Hrvatskoj. U posljednjem susretu, revijalnog karaktera s obzirom kako je cijeli meč bio riješen, Ančić je svladao Hanescua i Hrvatska je u ukupnom zbiru pobijedila Rumunjsku s uvjerljivih 4:1.

Nogomet
Haj­du­ku su­per­kup

Aktualni prvaci Hrvatske nogometaši Hajduka u uvodnom susretu iduće nogometne sezone, pobijedili su Rijeku, osvajača nacionalnog kupa, s 1:0, pogotkom Nike Kranjčara u 113. minuti susreta odigranog na splitskom Poljudu. Osvojeni »superkup« je prvi Hajdukov trofej ove sezone, ali i prvi pokal u rukama novog trenera Ćire Blaževića.
Nogomet
In­ter­to­to kup

Na gostovanju kod velikog Deportiva nogometaši Slaven Belupa tijesno su poraženi (0:1) u prvom susretu trećeg kola Intertoto kupa. Ovim povoljnim rezultatom Koprivničani ulaze s velikim nadama u uzvratni susret na svom terenu. Drugi hrvatski predstavnik Varteks odigrao je neodlučeno (1:1) na svom terenu protiv francuske momčadi Lensa i čeka ga teško gostovanje i nada da će uspjeti osigurati prolaz u iduće kolo.

Vaterpolo
Svjet­sko pr­ven­stvo

Tijekom sljedeća dva tjedna Kanada i Toronto su domaćini Svjetskog prvenstva u vaterpolu i plivanju. U skupini prednatjecanja Hrvatska reprezentacija igrat će s momčadi domaće Kanade, Rumunjske i Mađarske. Prvak skupine ide izravno u četvrtinu finala, dok druga i treća momčad moraju igrati u osmini finala.

Biciklizam
Armstrong i da­lje u vod­stvu

Najbolji svjetski biciklist Lens Armstrong i dalje vozi u »žutoj majici«, koja pripada vodećem biciklistu u generalnom plasmanu glasovitog Tour de Francea. U veoma neizvjesnoj borbi iz etape u etapu, »tour« polagano ulazi u svoju završnu fazu, ali je za očekivati da će iskusni Amerikanac i višestruki pobjednik ponovno prvi proći kroz cilj u Parizu.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika