Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Plivanje
Dra­ga­nja u fi­na­lu 50 m

Srebrni olimpijac Duje Draganja opravdao je svoj plivački renome plasmanom u finale utrke na 50 metara delfin stilom. Za plasman među osam najboljih na svijetu Draganja je isplivao 23,71 što je bilo ukupno šesto vrijeme.
Vaterpolo
Hr­vat­ska i SiCG u ~etvrt­fi­na­lu

Nakon neugodnog poraza od Mađarske (4:10) u skupini, zbog kojeg je momčad izbornika Ratka Rudića morala igrati susret osmine finala, sigurnom pobjedom nad »kengurima« iz Australije (10:6) izboren je plasman u četvrtzavršnicu Svjetskog prvenstva. Za plasman u polufinale i borbu za medalje, Hrvatsku očekuje susret protiv uvijek neugodnih Rusa, dok će reprezentacija SiCG, koja je izravno ušla u četvrtfinale igrati protiv Rumunjske, koja je napravila najveće iznenađenje prvenstva izbacivši Njemačku (6:5).

Nogomet
Po­ra­zi Sla­ve­na i Var­tek­sa

Intertoto ljetna avantura završena je za posljednja dva hrvatska predstavnika u »rezervnom« natjecanju klubova, koji svojim plasmanom nisu izborili nastup u Europi. Favorizirani Deportivo je u Koprivnici sigurnom igrom svladao domaći Slaven Belupo (0:3), dok je Lens na svom terenu uvjerljivo bio bolji od Varteksa (4:1). Jedini »hrvatski« pogodak na oproštaju od europske scene postigao je igrač Varteksa Vukman.

Košarka
Uki} u Tau Ce­ra­mi­ci

Jedan od najboljih mladih europskih košarkaša današnjice, sada već bivši igrač Splita, Leni Ukić potpisao je ugovor s španjolskom momčadi Tau Ceramica u kojoj bi trebao provesti sljedeće četiri godine. Iako je trejdovan u NBA momčad Toronto Raptorsa kapetan splitske momčadi i nova perjanica hrvatske košarke na koncu je odabrao momčad, koja već niz godina igra jednu od značajnijih uloga u europskoj klupskoj košarci. Na ime odštete Split će dobiti rekordnih 700.000 eura.

Tenis
Adan­ko osvo­ji­la
Pa­li} Open 2005.

Miljana Adanko, tenisačica iz Subotice, pobjednica je 10.000 dolara vrijednog ženskog profesionalnog tenis turnira »Palić Open 2005«. Ona je u finalnom susretu bila bolja od Ane Jovanović sa 7:5 6:1. Pobjednice u igri ženskih parova su Zorić i Jovanović, koje su bile bolje od Jecemenice i Zubori 6:1, 6:4

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika