Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Mo­ra­la se ogla­si­ti i gra­do­načel­ni­ca


Članovi novosadskog odbora G17 Plus ponovili su prošloga tjedna da će podnijeti kaznene prijave protiv autora i rasturača letka u kojemu se iznose uvrede i klevete na račun čelnika G17 Plus i gradskih odbornika te stranke, donosi Beta.
    Predsjednica gradskog odbora G17 Plus Uranija Kozmidis-Luburić kazala je na konferenciji za novinare da će, osim nje, tužbe Okružnom javnom tužiteljstvu podnijeti ministrica poljoprivrede Ivana Dulić-Marković i gradski vijećnik te stranke Aleksandar Radonjić. Zastupnik G17 Plus u tom sporu bit će novosadski odvjetnik Slobodan Beljanski, koji je i predsjednik Odvjetničke komore Vojvodine.
    Kozmidis-Luburić je ponovno optužila Srpsku radikalnu stranku da stoji iza tiskanja uvredljivog letka u kojemu se kao »šefovi mafije« označavaju čelnici G17 Plus Mlađan Dinkić, Miroljub Labus, Radovan Jelašić, Prvoslav Davinić, Tomica Milosavljević i Ivana Dulić-Marković te se optužuju da su »odgovorni za kaos u zdravstvu, podrivanje obrambene moći zemlje i prodaju domaćih banaka«. Ove letke su pripadnici SRS-a prošloga tjedna dijelili građanima Novog Sada.
    Vijećnik G17 Plus u novosadskoj skupštini Marko Krstin naveo je da će tužbe biti podnesene zbog širenja međunacionalne mržnje, jer je na letku ime Ivane Dulić Marković uokvireno hrvatskim grbom, što su rasturači letka obrazložili time da je »njena majka među osnivačima HDZ-a«.
    Također je istaknuo kako je udano prezime Uranije Kozmidis-Luburić na letku otiskano velikim slovima, što, kako je rekao, »asocira na poznatog ratnog zločinca iz Drugoga svjetskog rata u Nezavisnoj državi Hrvatskoj«.
    Uranija Kozmidis Luburić i Aleksandar Radonjić podnijet će tužbe zbog povrede časti i ugleda jer se u sadržaju letka oni »neargumentirano dovode u vezu s kriminalnim skupinama«.
    Radonjić je ocijenio kako se zbog pojave letka morala oglasiti i gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković, koja je, po njegovim riječima, »gradonačelnica svih Novosađana, a ne samo onog dijela koji je za nju glasao«.      
                                                             g

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika