Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Tenis
Split ipak do­ma}in

Sada je već konačno izvjesno kako će Split biti domaćin polufinalnog susreta Davisova kupa koji koncem rujna Hrvatska igra protiv reprezentacije Rusije. Dilema je postojala oko potencijalne kandidature Zagreba, ali je ipak HTS izabrao ponudu najvećeg dalmatinskog grada, posebice nakon izvrsne organizacije četvrtfinalnog ogleda protiv Rumunjske.

Nogomet
Oli} mo­ra na ope­ra­ci­ju

Trenutačno najbolji strijelac ruske nogometne lige, igrač CSKA i hrvatske reprezentacije, Ivica Olić morat će se podvrći kirurškom zahvatu lijevog koljena nakon ozljede na susretu protiv Brazila u Splitu. Ozbiljna povreda i njezino saniranje udaljit će ga s nogometnih terena na nekoliko mjeseci, a vjeruje se da će biti spreman na proljeće, te za nastup na predstojećem SP u Njemačkoj 2005. godine.
 
Košarka
Ra|a ne ide u Ma­drid

Iako je bombastično izgledala ponuda Real Madrida upućena jednom od najboljih hrvatskih centara svih vremena, veteranu Dinu Rađi, da se vrati aktivnom igranju i za 3 milijuna eura potpiše za kraljevski košarkaški klub, na koncu su »kraljevi« željeli sačuvati »kesu« i smanjiti vrijednost ponuđenog ugovora. Poslije ove nenadane promjene, Rađa koji je u prvom trenutku prihvatio ponudu i počeo ozbiljno trenirati, nije želio od stupiti od prvobitno ponuđenog iznosa i vrlo vjerojatno od cijele senzacije neće biti ništa. Dino ima 38 godina i dosad je igrao za Jugoplastiku (Split), Messaagero (Rim), Boston Celtic…

Formula 1
For­mu­la pr­vi pu­ta u Tur­skoj
Po prvi puta u povijesti utrka Formule 1 jedna utrka je vožena na turskom tlu, na stazi u Istanbulu koja je od ove godine uvrštena u kalendar natjecanja za šampionat najbržih svjetskih bolida. Na premijernoj utrci u Turskoj pobjedu je odnio Finac Raikkonen.

Hrvatski olimpijski odbor
Funk­ci­o­nar Go­ran Iva­ni{evi}

Jednoglasnom odlukom članova HOO (Hrvatskog olimpijskog odbora) proslavljeni hrvatski tenisač Goran Ivanišević postao je četvrtim dopredsjednikom krovnog olimpijskog tijela. Uz to, on će u daljnjem periodu obnašati dužnost predsjednika odbora za lokalni sport i koordinirati razvojem lokalnog sporta u suradnji sa svim sportskim tijelima na toj razini.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika